Hyppää pääsisältöön

Etusivu kysyy: Vähennätkö lihansyöntiäsi?

Maailman terveysjärjestö WHO:n mukaan makkaran syöminen aiheuttaa suolistosyöpää. Näkyykö tieto sinun jääkaapissasi?

Makkara joutui WHO:n riskilistalle. // Kuva: ALEXANDER RUESCHE

Prosessoidun lihan, kuten makkaran, kinkkun ja pekonin syöminen lisää suolistosyöpäriskiä. Riski kasvaa, mitä enemään lihaa kulutetaan. Tutkijan mukaan jokainen 50 gramman annos prosessoitua lihaa päivässä kasvattaa peräsuolen syövän riskiä 18 prosentilla.

WHO:n alainen Kansainvälinen syöväntutkimuslaitos laittoi prosessoidut lihatuotteet nyt samaan haittaluokkaan kuin tupakan, asbestin ja dieselhöyryt. Tutkijoiden mukaan lihatuotteiden ja tupakan vaarallisuutta ei voi silti verrata keskenään. Lihan riskisuhde verrattuna tupakkaan on edelleen paljon pienempi.

Riskiä sairastua syöpään voi vähentää syömällä vähemmän prosessoitua lihaa ja enemmän kasviksia.

Vaikuttavatko terveysuutiset sinun lihansyöntiisi?

Etusivun päivän kysymys