Hyppää pääsisältöön

Marja Hintikka Liven pakkosyöttökohtauksesta palautevyöry: "Järkyttävää!"

Marja Hintikka Live: Pakkosyöttö.
Marja Hintikka Live: Pakkosyöttö. Kuva: Yle pakkosyöttö

Maanantain 26.10. Marja Hintikka Liven otsikko kuului "Nyt v***u syöt!" ja aiheena olivat ravitsemusasiat ja perheiden ruokailutottumukset. Vieraina olivat autourheilija Emma Kimiläinen ja huippukokki Henri Alén.

Ohjelman hurjin hetki nähtiin show'n loppupuolella, kun suoraan lähetykseen ryntäsi kaksi Suomen eturivin showpainijaa, Euroopan mestari Michael "StarBuck" Majalahti ja Beijing Sport Universityssä opiskellut Stark Adder. Painijat oli rekrytoitu suoraan lähetykseen hyvästä syystä: heidän tehtävänään oli pakkosyöttää juontaja Marja Hintikkaa ja show'n vakiokasvoa Jenny Lehtistä.

- Tiesimme, että meitä aiotaan syöttää lähetyksessä, mutta emme sitä, millä tavalla ja millä ruoalla. Tarkoituksena oli havainnollistaa, miltä ruokailutilanne ja lusikalla liian nopeaan tahtiin syöttäminen lapsesta tuntuu. Ja se tuntui todella ahdistavalta, sanoo Hintikka.

Showpainijat valikoituivat mukaan siksi, että syöttäjien piti olla riittävän uskottavia.

- Olemme Jennyn kanssa sellaisia pirttihirmuja, ettei mikään hissuttelu olisi toiminut. Showpainijoiden kanssa jo fyysinen ylivoima teki tilanteesta aidontuntuisen. Niinhän se on lapsillakin. Vanhemman reaktio pelottaa, sanoo Hintikka.

Pakkosyöttökohtaus aiheutti kuohuntaa sosiaalisessa mediassa ja syöttökohtausta pidettiin järkyttävänä. Marja Hintikan mukaan yksi studioyleisössä istuneista purskahti itkuun.

- Se oli hurjan näköistä. Moni samastui omiin lapsuusmuistoihinsa, sanoo Hintikka.

Twitterissä nousi esiin myös pakkosyöttömielikuvien yhdistyminen vanhusten syöttämiseen hoitolaitoiksissa.

Pakkosyötön lopuksi lautanen rikkoutui ja StarBuck hajotti toisen pöydistä. Marja Hintikka jatkoi ohjelmaa chiansiemenlimat rinnuksilla silminnähden järkyttyneenä. Jenny Lehtinen pyyhki kyyneleitä silmistään minuuttien ajan.

Katso pakkosyöttökohtaus täältä:

Marjan ja Jennyn pakkosyöttömenu:

Marja Hintikka Live: Chiansiemenlimaa ja duriaa.
Marja Hintikka Live: Chiansiemenlimaa ja duriaa. Kuva: Yle pakkosyöttö

- Merilevää
- Durian-hedelmää
- Elintarvikevärillä vihreäksi värjättyä kanakastiketta
- Chia-vanukasta


Twitterissä pakkosyötöstä sanottua:
Lisää ohjelmasta

Marja Hintikka Live: Miten toimia, kun lapsen ylipaino huolestuttaa?
Marja Hintikka Live: Miten toimia, kun lapsen ylipaino huolestuttaa? Kuva: iStockphoto/Yle marja hintikka live
Marja Hintikka Live, seksikoulu
Marja Hintikka Live, seksikoulu seksikoulu
Mitä lapselta jää lautaselle ja miksi? Marja Hintikka kysyi, näin vastattiin.
Mitä lapselta jää lautaselle ja miksi? Marja Hintikka kysyi, näin vastattiin. Kuva: Freeimages, JCB Spares/Yle mhl jakso 3
Marja Hintikka riemuitsee Kultainen Venla -palkinnosta
Marja Hintikka riemuitsee Kultainen Venla -palkinnosta Kuva: Maria Ainamo kultainen venla
Vapaus johtaa kansaa, kuvamanipulaatio
Vapaus johtaa kansaa, kuvamanipulaatio Kuva: (c) Photograph by Erich Lessing Marja Hintikka Live
Joulukuusi ja koristeineen.
Joulukuusi ja koristeineen. Kuva: Pixabay joulu

Uusimmat sisällöt - Marja Hintikka Live

 • Eineksiä, uhkailua, liikaa töitä – unohda turha syyllisyys vanhempana! MHL:n vieraat näyttävät esimerkkiä

  Syksyn vieraat avautuvat mistä eivät enää ota paineita.

  Vapaus, vanhemmuus, tasa-arvo. Marja Hintikka Live on puolentoista vuoden ajan ravistellut suomalaista perhekeskustelua, romuttanut turhia kulisseja ja nostanut pöydälle vaikeitakin keskustelunaiheita. Kaiken takana on tavoite vapauttaa vanhemmat turhista paineista ja jatkuvasta syyllisyydestä. Kiukuttelevia lapsia? Liikaa töitä? Unettomia öitä? Parisuhde rakoilee? Et ole yksin. Meillä on ihan samanlaista.

 • Lapset repivät parrasta ja nestehukka on lähellä - tällaista on joulupukkien karu todellisuus

  Joulupukit kertovat ammattinsa pahimmat puolet.

  Kuvittele itsesi joulupukiksi tai -muoriksi. Mielessäsi pyörii kuva piparintuoksuisista kodeista, joissa pukki istutetaan pehmeälle nojatuolille glögi kädessä ja suloiset punaposkiset pikku lapsoset laulavat heleällä äänellä sopivan lyhyen kappaleen. Kukaan ei itke, kukaan ei pelkää ja koko hommaan menee noin 10 minuuttia. Ulko-ovella sinulle annetaan sovittu summa rahaa ja poistut tyytyväisenä seuraavaan kohteeseen. No, se ei todellakaan mene ihan niin.

 • Pyjama on paras jouluasu, vinkkaavat MHL-vanhemmat

  Ei kiireelle, kyllä rennolle romantiikalle!

  Idyllisten puitteiden viilaaminen tekee erityisesti perheenäideistä helposti huumorintajuttomia piiskureita. Tonttulakki alkaa kiristää liikaa ja joulunalusviikoista tulee yhtä pitkää to-do -listaa.

 • Kestävyysliikunta lihottaa?!

  Timo Haikarainen ja kestävyysliikuntamyytti.

  Kuinka on - suosiako kovatehoista vai matalatehoista treeniä - ja miten kortisoli liittyy tähän? Personal trainerimme Timo Haikarainen vääntää myytin rautalangasta!

 • Heikki Soini: Kärsitään joulu ja jatketaan elämää!

  Ei joululla ole väliä, yhteinen aika on tärkeintä.

  Joulusuklaat ilmestyivät lähikauppaani lokakuussa. Se käynnisti kahden kuukauden kuumotuksen ja stressin, joka purkautuu monessa perheessä itkuun jo jouluaaton aamuna. Lapset juoksevat hysteerisinä pitkin seiniä ja vanhempien selkäranka katkeaa viimeistään silloin, kun kinkku kuivuu valvomisesta huolimatta. Kuulostaako tutulta, kysyy MHL:n Heikki Soini.

 • Vanessa Kurri: Olen tappavan tylsä joulunviettäjä

  Neljän lapsen äiti tekee joulun perinteiden mukaan.

  Kotiäiti ja juontaja Vanessa Kurri on jouluihminen, mutta valmistelut jäävät häneltäkin usein viime tippaan. Neljän lapsen koulu- ja harrastuskuljetusten välillä Kurri sompailee sitten ympäriinsä hakemassa jouluherkut juuri niistä oikeista ja perinteisestä paikoista. Kurrille on tärkeää tehdä joulu täsmälleen samojen askelmerkkien mukaan kuin hänen äitinsä aikanaan teki. Vanessa Kurri on MHL:n vieraana TV2:ssa maanantaina 19.12. klo 21, kun aiheena on Unelmien joulu.

 • Bloggari Anna-Kaisa Huurinainen: Tänä vuonna otamme joulun rennosti

  Liika suorittaminen on aiemmin pilannut Huurinaisen joulun.

  Viime jouluna 47 palasta -blogin Anna-Kaisa Huurinainen suunnitteli joulun tarkasti: laati menun ennakkoon ja kestitsi koko lähisuvun. Odotukset ja stressi olivat kuitenkin liian kovat, ja joulu meni mönkään. Kokemuksesta viisastuneena Huurinainen aikoo ottaa tämän joulun mahdollisimman rennosti.

 • Muusikko Stig: Henkinen valmistautuminen jouluun kannattaa aloittaa hyvissä ajoin

  Kahden lapsen isä nauttii valmiista joulupöydistä.

  Muusikko Stig tunnetaan hiteistään, mutta arkielämässä Pasi Siitonen ei puumia metsästä. Sen sijaan hän on kahden pienen pojan isä, joka odottaa joulua yhtä paljon kuin lapset. Erityisen tärkeää on nimenomaan jouluun virittäytyminen: jos sitä ei aloita ajoissa, joulu saattaa livahtaa huomaamatta ohi. Stigin jouluvalmisteluihin ei kuitenkaan kuulu stressi tai touhottaminen, vaan tärkeintä on rauhoittuminen.