Hyppää pääsisältöön

Onko elämäsi kurjaa vai kivaa?

Parvi seuraa Ingaa
Parvi seuraa Ingaa päähenkilö

Onko sinulla elämässäsi läheisiä, jotka tuntuvat olevan koko ajan tyytymättömiä johonkin? Tai jos katsot omaa Facebook-sivuasi tai kuuntelet mitä sanot läheisillesi, kerrotko enemmän asioista jotka ovat pielessä kuin kaikesta siitä, mikä on hyvin? Mitä jos ongelma onkin siinä mihin kiinnität huomiosi eikä siinä, miten asiat elämässäsi ovat?

Oletko koskaan kulkenut tuttua reittiä vaikkapa töihin ja perille päästyäsi havahtunut siihen, ettet muista koko matkasta mitään vaikka tiettävästi olit hereillä? Ei, avaruusolennot eivät siepanneet sinua etkä kokenut muistinmenetystä, vaan olet matkan ajan täyttänyt tietoisuutesi ajattelemalla menneisyyttä, tulevaisuutta tai jotain työn alla olevaa ongelmaa.

Sillä hetkellä kun ajattelet mitä sinulta puuttuu, et voi tuntea kiitollisuutta.

Tiesitkö että koet vain tietoisen ajattelusi, että tietoisuuteesi mahtuu vain yksi ajatus kerrallaan? Sillä hetkellä kun ajattelet asioita, joista olet kiitollinen, et voi tuntea puutteen tunnetta. Sillä hetkellä kun ajattelet mitä sinulta puuttuu, et voi tuntea kiitollisuutta.

Mietin paljon sitä, miten omat ajatuksemme luovat kokemuksemme, kun kuvasimme Nyt tai ei koskaan -sarjassa viimeisenä nähtävää Ingan osaa. Inga on kotiäiti, joka miettii mitä hänen pitäisi tehdä elämällään, kun hänen kuopuksensa aloittaa tarhan.

Ingalla on elämässään paljon positiivisia asioita. Kiva koti, suloiset lapset, hyviä ystäviä ja mies joka auttaa häntä todella paljon. Ingalla on myös kaikenlaisia terveysongelmia, kuten sidekudos- ja lihaskipuja aiheuttava fibromyalgia.

Ohjelman alussa parvi eli 15 ventovierasta ihmistä saapuu perehtymään Ingan tilanteeseen. Hyvin pian he kiinnittävät huomiota siihen, miten nainen puhuu paljon kaikesta siitä, mitä hän ei voi tehdä ja mistä hän ei pidä omassa elämässään. Ei siis mikään ihme, että Inga tuntee olonsa avuttomaksi ja kurjaksi.

Prosessin myötä Ingan asenne muuttuu ja sitä kautta hänen kokemuksensa elämästä muuttuu, vaikka puitteet pysyvät samana.

Tämä on ollut itsellenikin yksi elämäni tärkeimmistä läksyistä. Se miltä elämäni tuntuu ei riipu puitteista, vaan siitä mitä ajattelen elämästäni. Kokemukseni elämästäni voi vaihtua silmänräpäyksessä, kun kiinnitän huomioni siihen mikä on hyvin sen sijaan, että miettisin mikä mättää.

Jos keskityn miettimään miten epäreilu jokin tilanne on, tunnen itseni avuttomammaksi kuin jos mietin mitä pitäisi tapahtua, että saan tilanteen muuttumaan.

Tuntuuko oma elämäsi kovin kurjalta? Onko mahdollista että kiinnität enemmän huomiota ongelmiin joille et voi mitään, sen sijaan että miettisit mitä sinulla on ja mitä voit tehdä?

Onko elämäsi kurjaa vai kivaa?

Tuntuuko elämäsi olevan enemmän kivaa vai kurjaa? Vai onko elämäntilanteesi juuri nyt sellainen, että kaikki tuntuu kaatuvan päälle? Innostaako vai ahdistaako arki?

Elämäni on juuri nyt enemmän kivaa kuin kurjaa
70% (205 ääntä)
Elämäni on juuri nyt enemmän kurjaa kuin kivaa
30% (86 ääntä)
Ääniä yhteensä: 291
 • Mihin maahan sinä matkustaisit?

  Kysyimme katsojilta mihin he haluaisivat matkustaa.

  Nyt tai ei koskaan -ohjelman seitsemännessä jaksossa Anni halusi matkustaa pienten lastensa kanssa ulkomaille, jonka seurauksena kysyimme Nyt tai ei koskaan -ohjelman katsojilta mihin me matkustaisivat jos heille tarjoutuisi mahdollisuus matkustaa unelmakohteeseensa mihin tahansa maapallolla.

 • Vaaditaanko mieheltä vähemmän kuin vaimolta?

  Voiko selittelystä päästä eroon

  Suhtaudummeko eri tavoin naiseen, joka jättää valtaosan perheen kotitöistä miehen tehtäväksi kuin mieheen, jonka vaimo tekee kaikki kotityöt? Entä voiko ylenmääräisestä selittelystä päästä eroon? Sitä pohtivat Nyt tai ei koskaan -sarjan Ingan osan nähneet katsojat Facebookissa ja Twitterissä.

 • "Lahjakkuuksien kaatopaikka, Suomi"

  Parven jäsen kirjoittaa ajatuksiaan Ingan jaksosta.

  Parven jäsen Jarmo näki Ingan runsaassa somen käytössä enemmän potentiaalia kuin ongelmia.