Hyppää pääsisältöön

Presidentti ei kirjoja arvota

Kysyin Helsingin kirjamessuilla tasavallan presidentti Sauli Niinistöltä, mikä kirja on jättänyt häneen lähtemättömän vaikutuksen. Meistä useathan ovat muuttuneet merkittävästi jonkin kirjan luettuaan, kirjat ovat tehneet meistä aivan toisen ihmisen.

Niinistö asetti vastauksessaan sanansa varovasti eikä lähtenyt nostamaan mitään kirjaa yli muiden. Niinistön mukaan likimain kaikki hänen lukemansa on vaikuttanut häneen.

– En vastaa mielelläni kysymykseen, mikä on kaikkien aikojen parasta tai huonointa. Ei minulla ole sellaista mittapuuta, Niinistö totesi.

Se kirja, joka on lukijaansa erityisesti vaikuttanut, ei välttämättä ole maailman paras kirja, vaan vain yksinkertaisesti jättänyt jäljen.

Itse asiassa meihin erityisesti vaikuttaneet kirjat saattavat olla aivan kamalia ja surkeita teoksia, sillä jos vaikutteet ovat tulleet kovin nuorena, kirjallinen maku on voinut myöhemmin muuttua.

Minkä kirjan luettuasi sinä huomasit, ettet ole enää se sama ihminen, joka kirjaan aluksi tarttui?


Aiheeseen liittyvää

Yle Areena: Sauli Niinistö keskustelee Jörn Donnerin kanssa Helsingin kirjamessuilla.

Yle Kirjat: Niinistö: Luopuisin ennemmin kuulosta kuin lukutaidosta

Kirja joka muutti elämäni.
Kaksitoista tunnettua suomalaista kertoo, mikä kirja ja millainen lukukokemus muutti heidän elämänsä suunnan. Toimittajina Emilia Cronvall, Pietari Kylmälä ja Jenni Stammeier.

  • Ottaisitko taksikuskin mukaasi ostoksille tai oopperaan?

    Tulevaisuuden taksi voisi tarjota seuraa yksinäiselle.

    Hämmästyin hieman, kun Posti kuljetti kotiin ja asensi paikalleen verkkokaupasta ostamani kodinkoneen ja vei vielä mennessään kierrätettäväksi vanhan laitteen. Kuinka kätevää! Tällaista palvelujen yhdistelyä tarvitaan lisää.

  • Avaruusromua: Kaikki maailman etätyölaiset, rentoutukaa!

    Etätyössäkin voi stressaantua, musiikki auttaa!

    Etätyö on työtä, jota ei tehdä työpaikalla, vaan jossakin muualla. Jotkut ovat sitä mieltä, että etätyö on vähemmän stressaavaa kuin niin kutsuttu toimistotyö, ehkä siksi, että etätyössä työntekijä kokee olevansa vapaampi. Amerikkalainen Ken Elkinson tekee musiikkia yhä kasvavalle etätyöntekijöiden joukolle. Hän on sitä mieltä, että etätyössäkin voi stressaantua ja siihen voi auttaa esimerkiksi musiikki. Toimittajana Jukka Mikkola.

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

Uusimmat sisällöt - Kulttuuri