Hyppää pääsisältöön

Scandinavian Music Group perustaa bändin aina uudestaan: ”Kotiloidutaan tietämättä mitä tulee ulos”

Tällä haavaa SMG elää kolmatta musiikillista aikakauttaan.

SMG:n Terhi Kokkonen ja Joel Melasniemi. // Kuva: Tomi Mikola

Ultra Bran raunioille perustettu Scandinavian Music Group on julkaissut hiljattain kahdeksannen albuminsa Baabelin. Ylen aamu-tv:n haastattelussa bändin laulaja-sanoittaja Terhi Kokkonen sekä säveltäjä-kitaristi Joel Melasniemi kertoivat, että pitkä yhteinen taival on tarkoittanut sitä, että bändi on luonut itsensä uusiksi monta kertaa.

- Muut ihmiset perustavat uusia bändejä. Me olemme tällä porukalla perustaneet aina bändin uudestaan, luomme nahkamme uusiksi, Kokkonen sanoo.

Kokkonen ja Melasniemi hahmottavat SMG:n historiassa kolme musiikillista aikakautta. Kolme ensimmäistä levyä oli rockahtavaa, isoille lavoille sopivaa poppia. Sen jälkeen yhtye uppoutui muutaman levyn ajaksi folkin ja kantrin pehmeään äänimaailmaan. Parilla viime levyllä bändi on jättänyt folkin taakse ja tuonut musiikkiin taas modernimpaa soundia.

Muutokset ovat tapahtuneet Kokkosen ja Melasniemen mukaan orgaanisesti. Tarve muutokselle on ehkä ollut bändillä tiedossa, mutta se millaiseksi SMG on muotoutunut, on ollut etukäteen mysteeri.

- Kotiloidutaan, mutta ei tiedetä, mitä sieltä tulee ulos: yöperhonen, nokkosperhonen, pääkallokiitäjä vaiko toukka, Melasniemi sanoo aamu-tv:ssä.

Uudelta Baabel-albumilta on julkaistu video sinkkuun Suurin rakkaus. Ensi kuulemalta kappale saattaa kuulostaa hengelliseltä, mutta tästä ei ole Kokkosen mukaan kyse.

- Sanasto on toki hengellistä ja laulu käsittelee uskontoa. Enemmän se kertoo siitä, miten laulajaminä kokee uskonnon. Se kertoo enemmän ihmisistä kuin korkeammista voimista.

Katso SMG:n video Suurin rakkaus: