Hyppää pääsisältöön

Uskotko kummituksiin, Pyhimys?

Pyhimys vastaa halloween-viikon kunniaksi YleX:n kauhukysymyksiin.

Pyhimys. // Kuva: YleX

YleX kysyy Halloween-viikolla suomalaisartisteilta heidän suhteestaan kauhuun ja kummituksiin. Tänään kysymyksiin vastaa räppäri Pyhimys, jonka hitti Ei unta ennen Maltsuu soi tänä syksynä radioaalloilla.

Miten selviäisit zombie-apokalypsista?

- Lähtisin merelle. Tätä vaimonikin aina sanoo zombieleffoista, että miksei ne lähde merelle. Ottaisin perheen asuntoveneeseen mukaan ja matkustaisin merelle.

Pelkäätkö pimeää?

- En, mutta täytyy sanoa, että pimeässä minut on helppo säikäyttää, koska mielikuvitus lähtee laukkaamaan. Tuntemattomassa paikassa pimeys voi myös olla pelottavaa.

Uskotko kummituksiin?

- En kyllä usko. Minulla on sellainen yleinen maailmankatsomus, että ihmisen uskot perustuvat muutenkin määritelmiin. Jos kysyy, uskotko kummituksiin, niin mitä se tarkoittaa? Ei ole olemassa mitään yksiselitteistä määritelmää jostain, mitä ei ole olemassa. Yliluonnollinen on vain määrittelemätön luonnollinen. Luonto on kaikki, ja yliluonnollinen on vain selittämätön. Ja selittämätön ei ole mitään ihmeellistä, koska ihminen on loppujen lopuksi aika tyhmä.

Mikä on pelottavinta, mitä sinulle on käynyt?

- Mitään tiettyä tilannetta ei tule mieleen. Ehkä minun elämässäni ei ole tapahtunut mitään hirveän pelottavaa. Sen takia en olekaan mikään maailman pelottomin ihminen. Usein pelko on sitä, että pelkää jotain tuntematonta.

Mikä on lempikauhuelokuvasi?

- Kauhuleffagenre ei ole suosikkini. Ennemminkin, jos olisi jotain leffoja, joista tulisi paremmat yöunet, niitä voisi katsoa. Mutta Stanley Kubrikin Hohto on kyllä klassikkoelokuva. Jostain syystä hän on onnistunut luomaan sellaisen tunnelman, että kun kaksi kiltin näköistä tyttöä sanoo, että tule leikkimään, se karmii.

Jos olisit yliluonnollinen hahmo, mikä olisit?

- Kyllä mä olisin Pyhimys. Uskonnollinen hyväntekijä, yliluonnollisen hyvä ihminen. Mutta se ei valitettavasti ole sen mahdollisempaa kuin lentäminen tai näkymättömyys.

Mikä olisi Pyhimyksen erikoistaito?

- Maailman kuuluisin supersankarihan oli Jeesus, ja mitäs sillä nyt oli. Vesi viiniksi, veden päällä kävely, sairauden parantaminen, eikös tällainen olisi ihan hyvä. Lähtökohtaisesti se, että ei ole määritelty erikoistaitoa etukäteen kuten supersankareilla, olisi paljon kovempi juttu.

Lue myös:

Uskotko kummituksiin, Paula Vesala?