Hyppää pääsisältöön

Herkkuja Halloween-juhliin: musta pizza ja basilikakreemi

Kuvassa musta pizza.
Kuvassa musta pizza. Kuva: Yle / Niina Mattus pizzza

Splatter-pizza

Pohja:

3 dl vettä
11g kuivahiivaa
1 tl suolaa
3 rkl oliiviöljyä
3 dl durumvehnäjauhoja
3 dl vehnäjauhoja
1 rkl mustaa elintarvikeväriä nesteenä

Täyte:

1 rasia paneroituja kanapaloja
300g ranskankermaa
1 valkosipulinkynsi murskattuna
½ tl suolaa
1 tl sokeria
½ dl ketsuppia
3 rkl tomaattipyreettä
2-3 rkl punaista elintarvikeväriä nesteenä

Basilikakremi:

1 ruukku basilikaa
1 dl rypsiöljyä
200g tuorejuustoa

Valmista ensin pizzapohja. Sekoita keskenään kuivahiiva ja vehnäjauhot. Kuumenna vesi n.42-asteiseksi ja sekoita joukkoon kaikki taikinan raaka-aineet pienissä erissä. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa puolisen tuntia.

Valmista sillä aikaa täyte puolittamalla paneroidut kanapalat ja sekoittamalla täytteen muut ainekset keskenään.

Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa taikinasta ilmat pois ja kaulitse taikinasta haluamasi kokoisia ja muotoisia pizzapohjia leivinpaperin päälle. Sivele hyvä kerros täytettä pohjan päälle ja asettele päällimmäiseksi halkaisut kanapalat. Paista 250-asteisessa tai kuumemmassa uunissa 5-8 minuuttia, kunnes pohja on rapea.

Valmista basilikakreemi hienontamalla basilika ja öljy sauvasekoittimella ja pyörittelemällä seos tuorejuuston joukkoon.

Anna kypsän pizzan jäähtyä hetki ja viimeistele basilikakreemillä.

Resepti: Tero Honkaniemi, HKScan

Lue myös:

Punaiset hot dogit ja hiilimajoneesi
Näin teet kurpitsalyhdyn Halloweeniksi

Kommentit

Uusimmat sisällöt - Puoli Seitsemän