Hyppää pääsisältöön

Herkkuja Halloween-juhliin: Punaiset hot dogit ja hiilimajoneesi

Kuvassa vaaleanpunaisia hodareita.
Kuvassa vaaleanpunaisia hodareita. Kuva: Yle / Niina Mattus hodari

Punaiset Halloween-Hodarit ja hiilimajoneesi

Taikina:

2 tl kuivahiivaa
2 tl sokeria
2 dl vettä
2 kananmunaa
n. 7 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
25g voisulaa
2 rkl punaista elintarvikeväriä nesteenä
Mustia seesaminsiemeniä

Hiilimajoneesi:

1 dl majoneesia
4 rkl Dijon-sinappia
n.1 rkl mustaa elintarvikeväriä nesteenä

Lisäksi:

Nakkeja
Kurkkusalaattia
Paahdettua sipulirouhetta

Kuumenna vesi n. 42-asteiseksi ja liuota siihen sokeri ja hiiva. Anna hiivan aktivoitua n. 10 minuuttia. Vatkaa sillä aikaa toisessa vaahdoksi yksi kananmuna ja toisen kananmunan keltuainen. Pidä valkuainen tallessa. Sekoita vähitellen hiivaseoksen joukkoon suola, vehnäjauhot, rasva ja elintarvikeväri. Vaivaa taikinaa kunnes se on tasainen ja hiukan tarttuva. Anna kohota peitettynä lämpimässä, kunnes taikinan koko on tuplaantunut.

Kaada kohonnut taikina jauhotetulle pöydälle ja painele ilma pois. Jaa taikina kahdeksaan osaan ja muotoile osista hodarin muotoisia pötköjä. Anna kohota uudelleen pellillä noin tunti. Voitele hodarit vedellä ohennetulla kananmunan valkuaisella ja ripottele niiden päälle seesaminsiemeniä. Paista 190-asteisessa uunissa (kiertoilmauuni 175) n.12 minuuttia ja jäähdytä.

Sekoita kaikki hiilimajoneesin ainekset keskenään. Halkaise jäähtyneet sämpylät ja täytä kuumilla nakeilla, kurkkusalaatilla ja hiilisinapilla. Aateloi vielä paahdetulla sipulirouheella ja anna ystävillesi
jännittävä ruokakokemus.

Resepti: Tero Honkaniemi, HKScan

Katso tästä aiheeseen liittyvä juttu:

Lue myös:
Näin teet kurpitsalyhdyn Halloweeniksi
Musta pizza ja basilikakreemi

Kommentit

Uusimmat sisällöt - Puoli Seitsemän