Hyppää pääsisältöön

Nenäpäivä viihdyttää ja naurattaa – ja tekee hyvää kehitysmaiden lapsille

YleX:n Bailumaraton on osa Nenäpäivä-hyväntekeväisyyskampanjaa.

Bailumaraton on täällä taas!

Nenäpäivän tarkoituksena on kerätä varoja kehitysmaiden lasten hyväksi. Tätä tavoitetta varten on valjastettu viihde, komedia ja ilo; siksi Nenäpäivä näkyy ja kuuluu esimerkiksi musiikkina, sketseinä ja YleX:n Bailumaratonina.

Bailumaraton on osa Nenäpäivää

Nenäpäivä on hyväntekeväisyyskampanja, jonka tarkoituksena on kerätä rahaa kehitysmaiden lasten hyväksi. Keräykseen voivat osallistua yhdistykset, yritykset, kaveriporukat, koulut, päiväkodit ja yksityishenkilöt. YleX:n Bailumaratonin bailaajat yrittävät kerätä mahdollisimman paljon rahaa Nenäpäivä-pottiin. Voit lahjoittaa itse keräykseen 10 euroa tekstaamalla YLEX numeroon 16499.

Nenäpäivä-keräyksen varoilla yhdeksän järjestöä tekee työtä lasten koulutuksen, terveyden, turvan ja ravinnon saannin edistämiseksi kehitysmaissa. Kohteet sijaitsevat Afrikassa, Aasiassa sekä Väli- ja Etelä-Amerikassa. Viime vuonna suomalaiset keräsivät Nenäpäivä-kampanjassa ennätyspotin: 3,69 miljoonaa euroa.

YleX:n suuri Nenäpäivä-ponnistus on Bailumaraton, jossa kanavan juontajat Ville ”Viki” Eerikkilä, Alma Hätönen, Tommi Manninen ja Samuel Nyman kiertävät bailubussissa ympäri Suomen ja osallistuvat neljän päivän aikana niin moniin bileisiin kuin suinkin ehtivät. YleX:n bailuporukan tarkoituksena on kerätä mahdollisimman paljon rahaa Nenäpäivä-pottiin.

Voit osallistua itse Bailumaraton-tiimin keräykseen ja lahjoittaa 10 euroa tekstaamalla YLEX numeroon 16499. Nenäpäivän nettisivuilta löytyy ohjeet myös siihen, miten voit lahjoittaa verkkopankissa tai laskulla.

Nenäpäivän esikuva on brittiläinen Red Nose Day, jota vietettiin ensimmäisen kerran vuonna 1985. Silloin Etiopian nälänhätä oli jatkunut jo pari vuotta. Britanniassa viihdetaiteilijat ja koomikot yhdistivät voimansa ja puskivat pystyyn hyväntekeväisyyskampanjan, jossa viihteen keinoin autettiin heikko-osaisia. Britannian Red Nose Daystä tuli kansallinen instituutio, joka on sittemmin levinnyt muihin maihin. Suomeen Nenäpäivä rantautui vuonna 2007.

Viki, Alma, Samuel ja Tommi ovat YleX:n 2015 Bailumaraton-joukkue.

Nenäpäivän ideana on saada kaikki suomalaiset mukaan hyväntekeväisyyteen. Kampanjaan voivat osallistua niin yksityishenkilöt, yhdistykset, kaveriporukat, koulut, päiväkodit kuin yrityksetkin.

Kampanjan järjestää Nenäpäivä-säätiö, jonka perustamisessa Yle on ollut mukana.

Lue myös:

Bailumaraton tuo YleX:lle yllätysparit ja hittiartistit

Bongaa Bailubussi ja tule bilettämään YleX:n kanssa!

Bailumaraton alkaa torstaina – tule mukaan bailuihin YleX:n somessa!

Neljä päivää, 42 bileet ja Justin Bieber – Bailumaraton on suurempi kuin koskaan