Hyppää pääsisältöön

Nosteessa-artisti Tapio Lempivaara: Debyyttikeikkani tulee olemaan yhtä suuri tapaus kuin Pariisin Keväällä aikanaan

YleX:n Uuden musiikin ohjelmien musatoimittajat valitsevat viikoittain soittoon yhden bändin tai artistin, jolla ei vielä ole levytyssopimusta. Tällä viikolla vuorossa on kasaripop-artisti Tapio Lempivaara.

Tapio Lempivaara on toistaiseksi julkaissut Girl Of Shanghai -sinkun.

Tapio Lempivaara on helsinkiläinen muusikko, joka tutkiskelee lauluillaan rakkauden monisävytteistä maailmaa.

Mikä sai sinut aloittamaan musiikin tekemisen?

Kiireisen yksinhuoltajaäidin kasvattamana vietin lukuisat hetket katsomalla VHS-kaseteilta lasten piirrettyjä. Eräänä iltana televisiosta tuli Walt Disneyn Tarzan. Muistan, kuinka maailmani mullistui kuullessani kyseisen elokuvan musiikkeja. Silloin ymmärsin todellisen kutsumukseni: tehdä jonain päivänä yhtä tarinallista ja pöhköä musiikkia kuin Phil Collins sekä olla ihka oikea muusikko.

Mistä artistinimesi tulee?

Tajusin jossain vaiheessa, että kaikki tekemäni laulut käsittelevät enemmän tai vähemmän rakkautta. Sitä kautta mietin, että tarvitsen perisuomalaisen ja romantiikkaa tihkuvan nimen. Baddingin, Rautavaaran, Irwinin ynnä muiden suurien suomalaisten nimien innoittamana syntyi artistinimeni Tapio Lempivaara.

Mitkä ovat tähänastisen uran suurimmat saavutukset?

Girl Of Shanghai on vasta debyyttisingleni, joten tottakai tämä YleX:n Nosteessa-valinta on suurimpia saavutuksiani. Onnistuin saamaan biisiin juuri haluamani tunnelman ja kirjoittamaan sen hetkisen ihmissuhdetilanteeni tekstin muotoon, jonka avulla pääsin ujona poikana eroon omasta "Girl of Shanghaistani". Kuitenkin kaikista suurimpana saavutuksenani pidän kuitenkin sitä, että opin käsittelemään omaa elämääni biisien kautta.

Mitä keikkaa jännitit eniten?

En ole vielä keikkaillut, eikä ajatuksissa olekaan vielä keikkailu. Haluan keskittyä kirjoittamaan biisejä, joita onkin kertynyt pöytälaatikkoon mukavasti. Tahdon saada julkaistuksi paljon kappaleita, ennen kuin lähden keikoille esittämään niitä. Tässä vaiheessa Tapio Lempivaara häärää vielä studiossa, mutta jossain vaiheessa tulevaisuudessa debyyttikeikkani tulee olemaan yhtä suuri tapaus kuin Pariisin Keväällä aikanaan.

Mitä ilman et keikkaile?

Sitten kun lähden rundille, niin keikkabussissa katsotaan pelkästään Pekko Aikamiespoika -leffoja.

Millainen on tyypillinen Tapio Lempivaara -fani?

Onko niitä vielä edes? Tapio Lempivaara -fanit, jos teitä siellä jossain on, niin nyt on parasta avata suu ja ilmiantaa itsensä! Homma on tosiaan vielä niin alussa, joten en osaa vielä oikein sanoa. Mutta veikkaisin, että heitä kiinnostavat samat aiheet, joita biiseissäni käsittelen.

Jos biisisi soisi elokuvassa, mitä kohtauksessa tapahtuisi?

Kesäyön romantiikkaa viljapellolla, mutta kohtauksessa olisi kuitenkin myös jonkin sortin vanhojen maalaisautojen takaa-ajoa, jossa hiekka pöllyää. Kohtauksessa voisi olla myös läsnä myös suru: kesä loppuu, rakkaus loppuu. Olisi myös todella siistiä kuulla oma biisi Vares-leffassa ja vielä sellaisessa kohtauksessa, johon se ei edes periaatteessa kuuluisi.

Miltä tuntuu, kun oma biisi soi radiossa? Missä olit, kun kuulit sen ensimmäisen kerran?

Olin ulkoiluttamassa irlanninsusikoiraani ja kuuntelin vähän rikkinäisistä kuulokkeistani YleX:ää, kunnes yhtäkkiä kuulin Mäkkärin ja Piritan puhuvan Tapio Lempivaarasta. Säikähdin ja jouduin älyttömän tunnekuohun valtaan. Taisin saada jopa pienen paniikkikohtauksen. Yhtäkkiä havahduin, kun koira oli päässyt irti ja juoksi 10 metriä edelläni. Nyt jälkeenpäin asiasta on tullut aivan mielettömän hyvä fiilis.

Lue myös:

Tapio Lempivaara