Hyppää pääsisältöön

Uskotko kummituksiin, Lordi?

Mr. Lordi vastaa halloween-viikon kunniaksi YleX:n kauhukysymyksiin.

Mr. Lordi kertoo kummituskokemuksistaan. // Kuva: EPA Muokkaus: YleX

YleX kysyy halloween-viikolla suomalaisartisteilta heidän suhteestaan kauhuun ja kummituksiin. Tänään kysymyksiin vastaa Mr. Lordi.

Miten selviäisit zombie-apokalypsista?

- Selviäisin siitä helposti. Olisi paras liittyä zombeihin ja mennä voittajatiimiin. Liittyisin heihin oikein mielelläni. Harvemmin niitä voitetaan.

Pelkäätkö pimeää?

- En pelkää. Enemmän pelkään sitä, mitä siellä pimeydessä voi olla. Monesti on tosin turvallisempaa pitää valot pois päältä, ettei näe mitä siellä on.

Uskotko kummituksiin?

- Kyllä uskon ihan kybällä. On ollut helkkaristi sellaisia tilanteita, joissa on ollut kummituksia läsnä. Pienenä toivoin näkeväni kummituksia. Sitten meni noin kymmenen vuotta, ja niitä alkoi näkyä. Pitää olla varovainen, mitä toivoo. Omassa talossanikin kummitteli. Piti käyttää asiantuntijaa eli meediota, niin sitten hiljeni. Meedio pyysi kummituksia lähtemään, ja ne lähtivät. Monethan varmaan pitävät suunsa ummessa, ettei leimata pöljäksi. Paikalla on ollut onneksi muitakin ihmisiä näkemässä samoja asioita. Kirjoitin viime levylle biisin, joka kertoo kummituskokemuksistani.

Mikä on pelottavinta, mitä sinulle on käynyt?

- Leikin pienenä talon katolla Hämähäkkimiestä ja tipuin tosi pahasti alas. Luulin kuolevani. Siitä tuli sairaalareissu ja kylkiluita meni poikki. Olen myös käynyt Jenkeissä halloweeninä kummitustaloissa ja kauhukierroksilla. Minut on helppo säikäyttää. Kiljun niissä aina kuin pikkutyttö.

Mikä on lempikauhuelokuvasi?

- Evil Dead II. Siinä on ihan oma tunnelmansa. Sen ei ole tarkoituskaan olla niin realistinen tai uskottava.

Jos olisit yliluonnollinen hahmo, mikä olisit?

- Jos ei olisi Lordin hahmoa, niin olisin zombi. Kaikki lähtee visuaalisuudesta, esimerkiksi klassinen vampyyri ei ole tarpeeksi näyttävä.

Mikä olisi hahmon erikoistaito?

- Olen aina toivonut, että kun kuolen, niin pääsen näyttäytymään kavereille. Haluaisin pystyä kommunikoimaankin heidän kanssaan.

Lue myös:

Uskotko kummituksiin, Ronya?

Uskotko kummituksiin, Pyhimys?

Uskotko kummituksiin, Paula Vesala?