Hyppää pääsisältöön

#Aavelive: Tero selvisi yöstä Tampereen Teatterissa

Kuvassa Tero Karhu pimeässä teatterissa
Kuvassa Tero Karhu pimeässä teatterissa Kuva: Yle / Rauli Valo aavelive

Puoli seiskan toimittaja Tero Karhu vietti viime yön (29.-30.10.) Tampereen Teatterissa tutkien aaveita ja yliluonnollisia ilmiöitä. 13-tuntisen suora lähetys on koottu tälle sivulle jälkikäteen katsottavaksi.

#Aavelive oli jatkoa viime keväiselle #karhumetsässä-nettisuoralle, jolloin Tero vietti koko yön yksin metsässä. Tampereen Teatterissa Tero sai itselleen kirjavaa seuraa. Kylässä kävivät Aavedata-tutkimusryhmä, mentalisti ja yliluonnollisiin ilmiöihin skeptisesti suhtautuva Jose Ahonen, meedio Marja Pennanen sekä näyttelijä Ola Tuominen.

Yksin teatteriin jääminen jännitti

Kokemus oli Teron mukaan todella mielenkiintoinen. Mieleen jäivät erilaisten ihmisten tarinat ja kokemukset yliluonnollisten ilmiöiden kohtaamisista.

- Oli mukava oppia ja ymmärtää uusia asioita yliluonnollisista ilmiöistä. Yöpyminen yksin tyhjässä teatterissa oli jännittävä kokemus!

Kansalaissodan traagisena näyttämönä tunnettu Tampereen teatteri on tunnettu lukuisista aavehavainnoista vuosikymmenien ajalta. Alkuilta eteni vieraiden kanssa yliluonnollisista ilmiöistä keskustellen ja teatterin historiaan ja tarinoihin tutustuen. Kello 23:00 alkaen Tero jäi yksin taloon tekemään havaintoja erilaisilla mittareilla. Tero myöntää, että yksin teatteriin jääminen jännitti.

- Ei mua varsinaisesti pelottanut, mutta jännitti kyllä. Huomasin olevani varpaillani ja aistit herkkinä, hän kertoo.

Varsinaisia yliluonnollisia kokemuksia Tero ei omien sanojensa mukaan kohdannut. Kaikki illan aikana tapahtuneet asiat ovat hänen mielestään selitettävissä järjellä.

- Kuulin esimerkiksi ääniä ja huomasin lämpötilojen vaihtelua eri huoneissa. Mielestäni kokemukseni ovat kuitenkin selitettävissä sillä, että kyseessä oli vanha talo.Kommentit

Uusimmat sisällöt - Puoli Seitsemän