Hyppää pääsisältöön

Bailumaraton-vieras Elias Kaskinen: Keikkailu on pyykkäämistä ja roudaamista

Elias Kaskinen & Päivän Sankarit ovat lähdössä kiertueelle. Onko riskiä siitä, että tapahtuu Justin Bieber -tyyppinen loppuunpalaminen?

Elias Kaskinen // Kuva: YleX / Jussi Latvala

Elias Kaskinen & Päivän Sankarit julkaisi elokuussa ensimmäisen albuminsa, ja aivan pian bändillä on alkamassa kova keikkarupeama. Yhtyeellä on siis luvassa omanlaisensa Bailumaraton – miten Kaskinen bändeineen selviää esiintymisrupeamasta?

- Keikkojen lomassa täytyy muistaa lepäillä. Jossain vaiheessa tulee riippuvaiseksi kalenterissa, Kaskinen sanoi YleX:n Bailumaraton-lähetyksessä, jota tehdään viikonlopun ajan Helsingin keskustassa Lasipalatsilla.

Kaskinen sanoo, että tärkeää on myös muistaa pestä pyykkiä. Poptähdellä vaatteiden käyttökaari ei ole järin pitkä, sillä energisillä keikoilla värivalojen hohkatessa tulee helposti hiki. Siksi keikkamatkoilla pitääkin olla mukana paljon vaatteita.

Bailumaraton on osa Nenäpäivää

Nenäpäivä on hyväntekeväisyyskampanja, jonka tarkoituksena on kerätä rahaa kehitysmaiden lasten hyväksi. Keräykseen voivat osallistua yhdistykset, yritykset, kaveriporukat, koulut, päiväkodit ja yksityishenkilöt. YleX:n Bailumaratonin bailaajat yrittävät kerätä mahdollisimman paljon rahaa Nenäpäivä-pottiin. Voit lahjoittaa itse keräykseen 10 euroa tekstaamalla YLEX numeroon 16499.

- Päivällä on matkustus- ja roudausvaatteet, sitten on esiintymisvaatteet, ja vielä esiintymisen jälkeiset vaatteet, Kaskinen laskee päivittäisiä vaatekertojaan ja vahvistaa, että osallistuu myös roudaamiseen keikkamatkoilla.

Pohjolan popmusamaailmaa on tänään ja eilen kohahduttanut Justin Bieberin käytös Oslossa: stressaantuneen oloinen mies perui kaikki haastattelunsa ja lopetti keikkansa heti alkutekijöihinsä. YleX:n paikalla ollut toimittaja Anne Lainto kertoi, että fanit olivat olleet järkyttyneitä Bieberin toiminnasta.

Onko riskiä, että Elias Kaskinen & Päivän Sankarit ajautuvat samanlaiseen, Bieber-henkiseen stressikohtaukseen?

- Toivottavasti niin ei käy. Se tietysti vaatii hyvää suunnittelua. Mutta kyllähän ihmiset palavat välillä loppuun, sille ei voi mitään, Kaskinen sanoo Bieber-uutisesta.

Lue myös:

Suomalaisfanit itkivät hysteerisinä Justin Bieberin keikan keskeytyttyä – "Aion kuitenkin olla aina Bieberin tukena"

Justin Bieber raivostui ja ryntäsi lavalta Norjassa – YleX raportoi suoraan keikalta

Nenäpäivä viihdyttää ja naurattaa – ja tekee hyvää kehitysmaiden lapsille

Bailumaraton tuo YleX:lle yllätysparit ja hittiartistit