Hyppää pääsisältöön

Benjamin Britten – Rauha ja konflikti

Alex Lawther on nuori Benjamin Britten
Alex Lawther on nuori Benjamin Britten Alex Lawther on nuori Benjamin Britten benjamin britten - rauha ja konflikti

Draamadokumentti brittisäveltäjä Benjamin Brittenin elämästä ja sitä leimanneesta pasifismista.

Britten kasvoi pasifistiksi vähitellen nuorena koululaisena liberaalissa ja intellektuellissa Greshamissa, Norfolkissa 1920- ja 1930-lukujen vaihteessa. Nuorukaisen uteliaisuus kommunismia ja fasismia kohtaan johti vähitellen ymmärrykseen, että rauhanaatteen politisointi ei ollut hänelle oikea vastaus. Brittenin noudattama ”puhdas” pasifismi leimasi hänen sävellyksiään 1940-luvun puolivälistä alkaen ja huipentui sodanvastaiseen sielunmessuun vuonna 1962.

Nuorta Britteniä esittää Lontoon teatterimaailmaa ihastuttanut 17-vuotias Alex Lawther ja mukana on myös monia muita taitavia nuoria näyttelijöitä. Elokuvan on ohjannut säveltäjä Tony Britten, joka ei kuitenkaan ole sukua Benjamin Brittenille.

Elokuva on aiemmin esitetty Teemalla vuosina 2013 ja 2015.

  • Benjamin Britten – Rauha ja konflikti (Benjamin Britten – Peace and Conflict), Britannia 2013. O: Tony Britten
Kommentit

Yle Teema

Teema Twitterissä ja Facebookissa