Hyppää pääsisältöön

I Dream of Wires

Keith Fullerton Whitman dokumenttielokuvassa I Dream of Wires.
Keith Fullerton Whitman piuhojen parissa. Keith Fullerton Whitman dokumenttielokuvassa I Dream of Wires. keith fullerton whitman

"Se oli musiikin uusi etulinja." Analogisista syntetisaattoreista kertova dokumenttielokuva on inspiroivaa katsottavaa paitsi piuhoista uneksiville entusiasteille myös kaikille äänistä ja musiikista kiinnostuneille.
Teemalla pitkäperjantaina 14.4. klo 11.25. Areenassa 30 päivää.

I Dream of Wires on dokumenttielokuva elektronisen musiikin historiasta modulaarisyntetisaattorien nousun, tuhon ja uuden tulemisen kautta kerrottuna. Piuhoista unelmoimassa on suuri joukko keksijöitä, insinöörejä ja musiikintekijöitä, muun muassa Trent Reznor, Gary Numan, Vince Clarke ja Chris Carter. Elokuvan ohjasi Robert Fantinatto.

"Elokuva näyttää hienolta, ja kuten saattoi toivoa ja olettaa, sen ääniraita on upea. Solventin säveltämä musiikki luo täydellisen tunnelman." Film Threat (USA)

"Suositellaan mitä lämpimimmin paitsi kaikille analogisista syntetisaattoreista kiinnostuneille myös jokaiselle, joka on kiinnostunut äänistä ja niiden sähköisestä toistamisesta. Elokuva on niin hyvin tehty, että se vedonnee kaikkiin jotka haluavat tietää, miksi joidenkin pakkomielteenä ovat oudot soundit ja musiikki, jota 97 prosenttia planeettamme asukkaista pitäisi häiritsevänä." Tape Op (USA)

Vince Clarke dokumenttielokuvassa I Dream of Wires.
Vince Clarke. Vince Clarke dokumenttielokuvassa I Dream of Wires. vince clarke

"Erinomaista kerrontaa sekä alan pioneerien ja popularisoijien huippuhaastatteluja... Jos syntetisaattorit kiinnostavat sinua, mutta aihe tuntuu liian haastavalta, katso tämä elokuva." DigBoston (USA)

"Tämä dokumentti tarjoaa valtavan määrän näkemystä, erityisesti se vedonnee muusikoihin ja insinööreihin." HMV (Britannia)

"Viipyilevät lähikuvat analogisista syntikoista ovat oma lukunsa (ja niitä on paljon), mutta riemastuttavinta I Dream of Wires -dokumentissa on, että se kuvaa alakulttuuria jolla ei ole juuri mitään tekemistä musiikkiteollisuuden kanssa." The List Film (Britannia)

"Tämä dokumentti kertoo meille kaiken syntetisaattoreista. Ehdottomasti kaiken." Tracks/Arte (Ranska)

Gary Numan dokumenttielokuvassa I Dream of Wires.
Gary Numan. Gary Numan dokumenttielokuvassa I Dream of Wires. elektroninen musiikki

"I Dream Of Wires on myös muille kuin syntikkafaneille silmät avaava ilo... Joka kerta kun haastateltavat puhuvat syntetisaattoreista, heidän silmiinsä syttyy kiilto. Tuo kiilto on niin inspiroivaa katsottavaa, että digitaalisen maailman kaipuun unohtaa." De:Bug (Saksa)

Dokumentissa haastatellaan yli sataa muusikkoa, keksijää ja entusiastia. Mukana mm. Trent Reznor (Nine Inch Nails), Gary Numan, Vince Clarke (Erasure), Morton Subotnick, Chris Carter (Throbbing Gristle), Daniel Miller, Carl Craig, Flood, Cevin Key (Skinny Puppy), James Holden, Factory Floor, Legowelt, Clark, John Foxx, Bernie Krause, Keith Fullerton Whitman sekä analogisten syntetisaattoreiden valmistajat Doepfer, Modcan ja Make Noise.

  • I Dream of Wires, USA 2014. Dokumenttielokuva, ohjaus Robert Fantinatto.

I Dream of Wires sai Suomen-ensi-iltansa Teemalla syksyllä 2015.

Trent Reznorin studio dokumenttielokuvassa I Dream of Wires.
Trent Reznorin studio. Trent Reznorin studio dokumenttielokuvassa I Dream of Wires. trent reznor

Juttuun on päivitetty uusintatiedot 12.4.2017.

Kommentit

Yle Teema

Teema Twitterissä ja Facebookissa