Hyppää pääsisältöön

Mitä yhteistä on insinöörillä ja esinahalla? YleX:n Alma Hätönen tietää – ja hän kertoo sen myös insinööreille

YleX Jatkojen juontaja Alma Hätönen haastettiin Bailumaratonilla roastaamaan insinöörejä insinööribileissä.

Alma Hätöselle heitettiin Bailumaratonilla haaste: esitä stand upia Kemin insinööriopiskelijoiden tietovisassa! Hätösen juontokaverit Juuso ”Köpi” Kallio ja Jenni Poikelus valmistelivat vitsit valmiiksi, eikä Alma lavalle mennessään tiennyt, millaisia juttuja joutuu siellä laukomaan. Setti olikin insinööri-roast.

Yhdysvalloista lähtenyt komediaperinne roast nauraa lempeän piikikkäästi kohteelleen. Roastissa yhtä henkilöä pilkataan luvan kanssa: henkilökohtaisuuksiin menevä iva on tarkoitettu pohjimmiltaan kunnianosoitukseksi. TV:n puolella esimerkiksi Comedy Central esittää roasteja, joissa on pilkattu muun muassa Donald Trumpia, Charlie Sheeniä ja Justin Bieberiä.

Ilkeilyyn perustuva huumori on koomikolle kuitenkin vaikeaa. Jos vitsi on pelkästään julma, mutta siitä puuttuu hauska kärki, roast toimi ei. Tuntemattomia on myös vaikeaa roastata.

Videolta näet, voittiko Alma insinöörit ilkeilyllä puolelleen vai jäätyykö juontaja lavalle. 

Bailumaraton kiertää Suomen parhaita bileitä neljän päivän ajan ja kerää varoja Nenäpäivä-pottiin. Osallistu säkin! Tekstaamalla YLEX numeroon 16499 lahjoitat 10 euroa hyvään tarkoitukseen.

Osallistu Nenäpäivä-keräykseen TÄÄLLÄ ja seuraa Bailumaratonin jokaista vaihetta TÄÄLTÄ!