Hyppää pääsisältöön

Naurun tasapainon finaalissa kolme koomikkotähteä – kuka nappaa 20 000 euron voittopalkinnon?

Stand up -komiikkakilpailun finaali nähdään perjantai-iltana 30. lokakuuta Yle TV2 -kanavalta.

Naurun tasapainon finaalissa nähdään Matti Patronen (toinen vasemmalta), Heikki Vilja (keskellä) ja Toni Jyvälä (toinen oikealta). // Kuva: Yle

Naurun tasapaino on stand up -komiikkakilpailu, jossa kymmenen koomikkoa kilpailee 20 000 euron voittopotista. Viime vuonna Naurun tasapainon voitti Iikka Kivi. Toissa vuoden voittajaksi kruunattiin Robert Pettersson.

Tänä vuonna voittaja on joko Matti Patronen, Heikki Vilja tai Toni Jyvälä. Finaalikolmikko on jo varmistanut paikkansa ensi vuonna Suomen-kiertueelle, mutta se tuskin heille riittää.

Pelin henki on karua: voittaja saa 20 000 euroa, kakkonen ja kolmonen jäävät tyhjin käsin. Voittaja valitaan yleisöäänestyksen perusteella.

Patronen, Vilja ja Jyvälä ovat vakuuttaneet yleisönsä hauskuudellaan jo seitsemän jakson verran. Finaalitilanne poikkeaa aiemmista jaksoista toki sen tuoman lisäjännityksen puolesta – mutta myös siksi, että finaalissa koomikot saavat esittää parasta A-materiaaliansa. Aiemmissa jaksoissa on ollut jokin teema, johon juttujen on täytynyt liittyä. Nyt rajoituksia ei ole.

Alla osviittaa siitä, mitä illalta odottaa.

Matti Patronen

42-vuotias Matti Patronen on Lappeenrannasta Ouluun muuttanut koomikko, joka on työskennellyt muun muassa merivartijana. Vuonna 2012 Patronen valittiin vuoden tulokkaaksi.

Näin Patronen veisteli Suomenlinna-teemajaksossa.

Heikki Vilja

36-vuotias helsinkiläinen Heikki Vilja on tehnyt komiikkaa jo kuuden vuoden ajan. Hänet valittiin vuoden tulokkaaksi vuosi Patrosta ennen, vuonna 2011.

Katso alta Viljan keikka Etelä-Karjala-teemajaksossa.

Toni Jyvälä

33-vuotiaan Kemijärveltä kotoisin olevan Toni Jyvälän esityksissä näkyy Jyvälän teatteritausta: hänen esityksissään nähdään usein monia eri hahmoja.

Katso alta Jyvälän esitys jaksossa, jonka teemana oli maaseutu.

Naurun tasapainon finaali perjantaina 30. lokakuuta Yle TV2-kanavalla kello 21.

Lue myös:

Näyttelijä-juontaja Sanna Stellan: Oma stand up -taustani on surullinen

Naurun tasapainon voitto oululaiskoomikolle