Hyppää pääsisältöön

Nyt sitä tehdään jo ryhmässä: loppuvuoden kuumin tanssiliike on twerkkausjono

Suomeen on saapunut uusi villitys suoraan takajöösteristä.

Twerkkausjono käynnissä Bailumaratonilla Oulun aamubileissä. // Kuva: Arttu Lahtinen

Ota leveä haara-asento. Pidä lantio rentona. Jos olet mies, kuvittele – pahoittelut herkimmille – heiluttavasi kevyesti nyyttejäsi.

Näin YleX:n juontaja Tommi Manninen ohjeistaa juhlakansaa vuoden 2015 kuumimpaan ryhmätanssiin, twerkkausjonoon. Liike syntyi keskellä hekuman huumaa Bailumaratonin Kasaribileissä. Manninen tosin väittää, että on hionut ryhmäliikettä kotona yksin jo vuosia.

- Testailin sitä Vikin mahaa vasten Bilebussissa, eikä hän tuntunut välittävän, joten uskon, että maailma on nyt valmis, Manninen sanoo.

Bailumaraton on osa Nenäpäivää

Nenäpäivä on hyväntekeväisyyskampanja, jonka tarkoituksena on kerätä rahaa kehitysmaiden lasten hyväksi. Keräykseen voivat osallistua yhdistykset, yritykset, kaveriporukat, koulut, päiväkodit ja yksityishenkilöt. YleX:n Bailumaratonin bailaajat yrittävät kerätä mahdollisimman paljon rahaa Nenäpäivä-pottiin. Voit lahjoittaa itse keräykseen 10 euroa tekstaamalla YLEX numeroon 16499.

Juontajat bilettävät neljä päivää putkeen ympäri Suomea ja keräävät rahaa Nenäpäivä-pottiin. Siinä sivussa on hyvä työstää suomalaisille tanssilattioille uutta letkajenkkaa. Mannisen mukaan twerkkausjono sopii kaikille ja siihen on hyvä ottaa mukaan mahdollisimman paljon porukkaa.

- Twerkkausjono on, ystäväni Saara Sarvaksen sanoin, tuhatjalkainen, joka hytkyy joka jalalla. Ei ole tarkoitus tehdä edes-takaisin kuivahumppia, vaan twerkkauksessa liike lähtee takajöösteristä. Berberiä hytyketään ylös alas, Manninen neuvoo.

Twerkkausjono nähtiin käynnissä Bailumaratonilla myös Oulun aamubileissä. Pyllyn hyllyntää ja muuta juhlintaa voi seurata YleX:n suorissa periscope-lähetyksissä, joista tulee ilmoitus kanavan Twitter-tilille.  

Avaa Instagram postaus

Osallistu Nenäpäivä-keräykseen TÄÄLLÄ ja seuraa Bailumaratonin jokaista vaihetta TÄÄLTÄ!

Tekstaa YLEX numeroon 16499 lahjoitat 10 euroa Afrikan lapsille.