Hyppää pääsisältöön

Sanni ja Halle ovat Suomen nopeimmat

17-vuotias Sanni Kosonen unelmoi maailmamestaruudesta, ja on valmis tekemään tavoitteensa eteen hartiavoimin töitä. Tämän hetken kisaratsuna Sannilla on kuuma ruuna Háleggur frá Sdr. Sognstrup, Halle. Yhdessä kaksikko on Suomen nopein liitopassissa.

Sanni aloitti ratsastuksen sattumalta juuri issikoilla. Askellajiratsastus vei mukanaan ja nopeasti Sanni haaveili jo kilpailuista. Ensimmäisen hevosensa Sanni saikin kovan kisahimonsa takia. Halle on nyt Sannin toinen hevonen ja tavoitteena on hankkia uusi, nuori kisaratsu vielä lähitulevaisuudessa. Kilpaileminen on Sannin suurin motivaattori, jonka ansiosta hän jaksaa treenata kunnes asiat todella onnistuvat.

Sannilla ja Hallella on yhteistä taivalta takana jo yli kolme vuotta. Hevosen parhain ja huonoin puoli on sen kuuma luonne, joka on eduksi nopeusluokissa ja haitaksi tyyliluokissa. Uutteran treenauksen tuloksen parin yhteistyö on kuitenkin saatu sujumaan. Kaksikon vyöllä on jo SM-kultaa ja sijoituksia, liitopassin Suomenennätyksiä sekä PM-pronssi.

Halle sopii rakenteeltaan askellajiratsastukseen ja se on luonnostaan nopea sekä kilpailuhenkinen. Hallella on erityisen nopea passi. 250m matkan Halle taittaa parhaimmillaan vain 23,43 sekunnissa. Luonteeltaan hevonen on sosiaalinen ja leikkisä, se pitää erityisesti kun sitä rapsutetaan korvan sisäpinnasta.

Kommentit
 • SUMMERIN PODCASTSARJASSA KYSYTÄÄN "ONKS KAIKKI OK?"

  17-vuotias Milla selvittää podcastsarjassa tunnetilojaan.

  “Kaikki ok?" -podcastsarjassa 17-vuotias Milla Solaranta pohtii elämänsä suuria tunnetiloja ja päästää kuulijan kurkistamaan tunne-elämänsä syövereihin.

 • Kesä ilman pomoa?!

  Miltä tuntuisi olla yrittäjä ja oma pomosi?

  Oletko unelmoinut oman rantakahvilan pitämisestä parhaan kaverin kanssa? Tai miettinyt, miten saada kaveriporukalla rahat kokoon yhteistä reissua varten?

 • Tume menee taas oikeisiin töihin

  Tume menee taas oikeisiin töihin

  Tume kävi viime kesänä todistetusti oikeissa töissä. Te halusitte nähdä lisää ja saamanne pitää. Toinen kausi Tumen oikeita töitä löytyy nyt Areenasta.

 • Ystäväni hevosen lukijoiden parhaita leirimuistoja

  Unelmien leirillä sattuu ja tapahtuu.

  Ratsastusleireillä aina sattuu ja tapahtuu. Kysyimme lukijoilta Instagramissa, millaisia muistoja heille on kertynyt leirikesien aikana. Mukaan mahtuu hullunkurisia kokemuksia sekä ihania tunnelmia tärkeiden hevosten kanssa. @aanniella Varmaa yks hauskimmista kommelluksista tapahtui vuonna 2016, kun hengailtiin asuinrakennuksessamme.