Hyppää pääsisältöön

Vuoden 2015 Varjo-Yrjön saa Seppo Hanste

Logo Yle Radio 1
Logo Yle Radio 1 Kuva: YLE yle radio 1

Yleisradion Jazzradion myöntämän vuoden 2015 Varjo-Yrjö-tunnustuksen saa Seppo Hanste.

Vuosituhannen vaihteesta asti jazzkonserteista tiedottaneen Seppo Hansteen ylläpitämä Jazzkalenteri on ainoa pääkaupunkiseudun jazzkeikat kattavasti listaava internet-foorumi. Sen lisäksi Hanste informoi yleisöä jazzkeikoista aktiivisesti myös sosiaalisen median ja laajan sähköpostilistan kautta. Jazzmuusikot ry:n ensimmäisen Vuoden jazzdiggari -tunnustuksen 2008 saanut Seppo Hanste on vakiovieras jazzkeikoilla eli artistin ja yleisön vuorovaikutustilanteessa, jossa jazz on koko historiansa ajan ollut parhaimmillaan.

Varjo-Yrjö on Yleisradion Jazzradion antama tunnustus sellaiselle suomalaisen jazzkentän henkilölle tai organisaatiolle, joka on toiminnallaan edesauttanut kotimaisen jazzkulttuurin olemassaoloa, esimerkiksi parantanut suomalaisten jazzmuusikoiden edellytyksiä luoda ja tehdä taidettaan. Varjo-Yrjö jaetaan vuonna 2015 kolmannentoista kerran - aiemmin tunnustuksen ovat saaneet mm. Jyväskylän Jazz Bar -klubi, Vapaat äänet -tuottaja Charles Gil, Digelius Music, TUM Records ja Flame Jazz ry.

Varjo-Yrjö 2015 julkistetaan Tampere Jazz Happeningissä perjantaina 30.10. Samaan aikaan julkistetaan myös Suomen korkein jazzmuusikolle myönnettävä tunnustus, Suomen Jazzliiton Yrjö-palkinto. Sen saa kontrabasisti Ulf Krokfors.

Ylen radion jazzohjelmien kotikanava on Yle Radio 1. Sunnuntai-illan kolmen setin Jazzklubissa klo 19-22 kuullaan mm. Yleisradion omaa jazztuotantoa, koti- ja ulkomaisia konserttinauhoituksia, jazzmuusikoiden henkilökuvia sekä uusia ja vanhoja jazzlevyjä. Jazzklubi on kuunneltavissa Yle Areenassa 30 vrk ajan radiolähetyksen jälkeen.

Lisätiedot
Tuottaja Markus Partanen, markus.partanen@yle.fi, p. 040 533 8083