Hyppää pääsisältöön

Elton John ei pärjännyt suomalaiselle ensilevyn tekijälle

Lenni-Kalle Taipale, Susanna Heikki, Juha-Pekka Sillanpää Radio Suomen Levylautakunnassa
Lenni-Kalle Taipale, Susanna Heikki, Juha-Pekka Sillanpää Radio Suomen Levylautakunnassa Kuva: Yle/Tarja Närhi juha-pekka sillanpää

Levylautakunnassa 31.10.2015 ensilevyn tekijä pesi mennen tullen hittiveteraani Elton Johnin. Aitous ja yllättävyys olivat arvoja, joilla sai pisteitä tämän viikon kuuntelussa. Lautakunnassa olivat mukana tangokuningatar Susanna Heikki, pianovirtuoosi Lenni-Kalle Taipale ja Ylen tuottaja Juha-Pekka Sillanpää.

Lautakunnan tulos ja raatilaisten kommentteja

1.Mia Holi: Jonakin aamuna       26 pistettä 

te Edu Kettunen

Susanna: Laulaja lauloi tosi kauniisti. Vaikka radion 'Yöhitaissa' keiikkamatkalla kuuntelisin tosi mielelläni. Kuitenkin esitys minulle jopa liiankin tasapainoinen, että innostuisin suunnattomasti. 8 pistettä
Lenni-Kalle: Olipa hyvät torvet, oikeita soittimia, runsaasti respektiä tuotannolle. Tästä tykkäsin kovasti, laulaja hyvin ammattimainen, oliko Anne Mattila? 9 pistettä
Juha-Pekka: Tasapainoinen ja hieno kokonaisuus. Tässä ei laskettu varman päälle, ei varmaan mietitty, kannattaako tämä vaan tehdään niin kuin halutaan, käytetään taitavia muusikoita, vaikka tulisikin kalliiksi. Musiikki tuki hyvin tuota maalailevaa tekstiä, oli meditatiivinen kokemus. 9 pistettä

2.Melissa Horn: Du går nu         22 pistettä 

te Melissa Horn

Susanna: Laulajan ääni ja laulutapa mielenkiintoinen, sitä jaksoi kuunnella, vaikka en ruotsinkielestä paljoa tajunnut. Laulettuna ruotsi kuulosti tässä hyvältä. Oli seesteinen tunnelma. 8 pistettä
Lenni-Kalle: Tätä voisin laittaa soimaan, kun nukutan vauvaani, rauhoittavaa musiikkia. Oli pehmeyttä, pidän tällaisesta kertovasta laulutyylistä. Biisinä tätä olisi kivempi kuitenkin soittaa kuin kuunnella. 7 pistettä
Juha-Pekka: Olipa hieno ja rauhallinen pulssi, jonka basisti teki. Heti alusta arvasi kappaleen rakenteen, paitsi sen että kun tuli se voiman nostamisen paikka, niin soitto nousi, mutta laulu ei muuttunut - mielenkiintoinen ratkaisu, mutta ei välttämättä toimiva. Harmittaa, että en ruotsin tunnilla kuunnellut, nyt meni tekstin hienoudet ohi. 7 pistettä

3.Osola: Love                            20 pistettä 

te Petri Osola

Susanna: Tämä ei kyllä ollut tarkoitettu yli 40-vuotiaalle tangokuningattarelle. Meininkin kuitenkin hauska ja jopa lapsekas positiivisessa mielessä. 6 pistettä
Lenni-Kalle: Oikein hyvää suomirokkia. Kertsi toimi ja jäi heti mieleen. Tykkäsin ihan kovasti, mun mielestä laulajakin toimi hyvin. 8 pistettä
Juha-Pekka: Hyvä, että biisi avasi pellit heti alussa. Oli riemastuttavaa tuo soolokitaristin mellastaminen ilman kahleita. Tekstikin riemastutti. Häiritsi vain, että laulaja eriparinen tekstin ja bändin kanssa, liian pliisu suoritus. 6 pistettä

4.Ihana Leijona: Syksy ei lopu   19 pistettä

te Ihana Leijona

Susanna: Tätä olisin voinut kuunnella 80-luvulla auton takapenkillä, mutta en kyllä enää. Aika pian alkoi toistaa itseään, ja mielenkiinto loppui. 7 pistettä
Lenni-Kalle: Olipa paljon synapulputusta, siinä tapahtui paljon. Oli hyvät harmoniat ja kaikki, mutta jotenkin kaipasin säröisempiä kitaroita. Alun perusteella odotin vähän enemmän. 8 pistettä
Juha-Pekka: 80-luvun nuorena en edelleenkään kaipaa tällaista musiikkia, silloin oli bändeillä blazerit päällä ja lavat täynnä savua. Tämä ei biisinä riittävän hyvä. 4 pistettä

4.Elton John: Looking up          19 pistettä 

te Elton John - Bernie Taupin

Susanna: Alussa innostuin, nyt tulee sellaista, jota haluaisi mennä livenä kuuntelemaan ja tanssimaan. Sitten kyllä tunnelma latistui. Vaikea päättää, onko se hyvä vai huono asia, että kappaleessa ei ole minkäänlaista yllätystä. 7 pistettä
Lenni-Kalle: Hienot soundit heti alussa. Miksi pianolla oli soitettu ne kitarariffit? Mitä? Oliko Sir Elton? Taisi soittaa toinen käsi selän taakse sidottuna. Olisi tarvinnut räkää sammiokaupalla enemmän. Paikoin oli kuitenkin häivähdys sellaisesta Kalifornian baarimeiningistä, josta pidän. 6 pistettä
Juha-Pekka: Jos kaveri on tehnyt jo 40 klassikkobiisiä, niin ei kai enää voi vaatia seuraavaa. Olikohan vain välipala artistin uralla, että pääsee taas vetämään stadionkonsertteja uuden levyn tiimoilta. 6 pistettä

6.Samanna: Syksyn salaisuus    16 pistettä

te Anna Pesonen

Susanna: Aluksi luulin, että tulee mulle liian hienoa, mutta sitten tämä sai mut hymyilemään ja nauramaankin. Tekstissä tuli koko ajan yllättäviä juttuja. Tämä kiinnosti loppuun asti, koska koko ajan tuli jotain jännää. 6 pistettä
Lenni-Kalle: Tämän haluaisin kuunnella kyllä uudestaan. Tykkäsin siitä, että oli hämmentävyyttä. Pidin siitäkin, että oli jätetty noin eläväksi, jopa livenä soitetun kuuloiseksi. Kyllä tämä jossain kaupungin jazzbaarissa saisi porukan kuuntelemaan. 7 pistettä
Juha-Pekka: Olihan hässäkkä. Tehtiin aika paljon kaikenlaista jazzin nimissä... Oli liikaa informaatiota, sekä tekstissä, että melodiassa, joka karkaili sinne tänne. Jäi hyvin jäsentymättömäksi minun päässäni. 3 pistettä

Kuuntele ohjelma Yle Areenassa

Lue myös - yle.fi:stä poimittua