Hyppää pääsisältöön

Matti Patronen voitti Naurun tasapainon 2015: "Huikeaa!"

Naurun tasapainon voittaja Matti Patronen.
Naurun tasapainon voittaja Matti Patronen. Kuva: Yle/Jukka Lintinen naurun tasapaino 2015

Naurun tasapainon kolmas tuotantokausi huipentui jännittävään suoraan finaaliin perjantaina 30.10. Yle TV2:ssa ja Helsingin Kattilahallissa. Voittajaksi tv-katsojat äänestivät Matti Patrosen.

Lappeenrannasta kotoisin oleva mutta Oulussa asuva Matti Patronen vei Naurun tasapainon voiton ja 20 000 euron rahapalkinnon. Matti oli voiton jälkeen häkeltynyt.

”Aivan huikeaa. Olen niin kiitollinen runsaasta kannustuksesta, jota olen kilpailun aikana saanut. Voittoon toki tähdättiin, mutta se tuntui kuitenkin kaukaiselta ajatukselta.”
.
"Voittorahan aion sijoittaa jollakin tavalla komiikkaan ja sen tekemiseen. Ja ehkä perheen kanssa lähdemme myös lomailemaan," voittaja suunnitteli.

Finaalissa kisasivat lisäksi helsinkiläinen Heikki Vilja ja Kemijärveltä kotoisin oleva Toni Jyvälä. Jokainen kilpailija esitti kahdeksan minuutin mittaisen stand up -setin vapaavalintaisesta aiheesta. Voittajan setissä naurua kirvoittivat nokkelat arkielämän havainnot mm. perheestä ja parisuhteesta.

Ohjelman kolmas tuotantokausi sai kauttaaltaan positiivista palautetta ja taso oli kovempi kuin koskaan. Ohjelman juontajana nähtiin Sanna Stellan, vakiotuomareina Ilari Johansson sekä Anna Dahlman. Finaalissa vierailevana tuomarina esiintyi viime vuoden voittaja Iikka Kivi.

”Kolmas tuotantokausi oli kaikin puolin menestys. Naurun tasapainon myötä Suomi sai jälleen monta uutta kovan luokan stand up -osaajaa, olen varma että kaikista ohjelman kilpailijoista kuullaan vielä”, ohjelman tuottaja Markku Mastomäki toteaa.

Lue myös - yle.fi:stä poimittua