Hyppää pääsisältöön

Matti Patronen voitti Naurun tasapainon 2015: "Huikeaa!"

Naurun tasapainon voittaja Matti Patronen.
Naurun tasapainon voittaja Matti Patronen. Kuva: Yle/Jukka Lintinen naurun tasapaino 2015

Naurun tasapainon kolmas tuotantokausi huipentui jännittävään suoraan finaaliin perjantaina 30.10. Yle TV2:ssa ja Helsingin Kattilahallissa. Voittajaksi tv-katsojat äänestivät Matti Patrosen.

Lappeenrannasta kotoisin oleva mutta Oulussa asuva Matti Patronen vei Naurun tasapainon voiton ja 20 000 euron rahapalkinnon. Matti oli voiton jälkeen häkeltynyt.

”Aivan huikeaa. Olen niin kiitollinen runsaasta kannustuksesta, jota olen kilpailun aikana saanut. Voittoon toki tähdättiin, mutta se tuntui kuitenkin kaukaiselta ajatukselta.”
.
"Voittorahan aion sijoittaa jollakin tavalla komiikkaan ja sen tekemiseen. Ja ehkä perheen kanssa lähdemme myös lomailemaan," voittaja suunnitteli.

Finaalissa kisasivat lisäksi helsinkiläinen Heikki Vilja ja Kemijärveltä kotoisin oleva Toni Jyvälä. Jokainen kilpailija esitti kahdeksan minuutin mittaisen stand up -setin vapaavalintaisesta aiheesta. Voittajan setissä naurua kirvoittivat nokkelat arkielämän havainnot mm. perheestä ja parisuhteesta.

Ohjelman kolmas tuotantokausi sai kauttaaltaan positiivista palautetta ja taso oli kovempi kuin koskaan. Ohjelman juontajana nähtiin Sanna Stellan, vakiotuomareina Ilari Johansson sekä Anna Dahlman. Finaalissa vierailevana tuomarina esiintyi viime vuoden voittaja Iikka Kivi.

”Kolmas tuotantokausi oli kaikin puolin menestys. Naurun tasapainon myötä Suomi sai jälleen monta uutta kovan luokan stand up -osaajaa, olen varma että kaikista ohjelman kilpailijoista kuullaan vielä”, ohjelman tuottaja Markku Mastomäki toteaa.

 • Viikon 39 vinkit: Tehtaan sankareita ja eläinten supervanhempia!

  Ylen parhaat ohjelmavinkit viikolle 39.

  Syyskuun viimeisellä viikolla päästään Tehtaan sankarien pariin, kun uusi dokumenttisarja Valmet Automotiven Uudenkaupungin autotehtaan uusista työntekijöistä - Topista, Tanjasta, Angelista ja Stinasta - alkaa. He ovat elämänsä käännekohdassa, johon kuuluu epävarmuutta ja kaipausta, mutta myös huumoria ja toivoa tulevasta.

 • Oulaisten Nuorisokuoro on Yleisradion vuoden nuorisokuoro kaudella 2018–2019

  Yleisradion vuoden nuorisokuoro on valittu 30 vuoden ajan.

  Oulaisten Nuorisokuoro on valittu Yleisradion vuoden nuorisokuoroksi kaudelle 2018 - 2019. Tänä vuonna kiinnitettiin huomiota kuoron ja varsinkin kuoronjohtaja Tapani Tirilän pitkäaikaiseen korkeatasoiseen taiteelliseen työhön. Yle Kulttuuri ja viihteen klassisen musiikin toimitus on valinnut vuoden nuorisokuoron vuodesta 1988 lähtien eli jo 30 vuoden ajan.

 • Huippu! Classical Trancelations in Concert - suora lähetys Yle Areenassa lauantaina 29.9.

  Suorana Areenasta 29.9. Classical Trancelations in Concert

  Lauantaina 29.9.2018 Helsinki Areenalla järjestettävä Classical Trancelations -konsertti tarjoaa elektronisen tanssimusiikin klassikoita sinfoniaorkesterille, kuorolle ja solisteille sovitettuina. Yle välittää konsertin suorana klo 20.00 alkaen Yle Areenassa ja lokakuun lopulla tallenteena Yle TV2:ssa.

Lue myös - yle.fi:stä poimittua