Hyppää pääsisältöön

Modernistien laulaja Chris Piinapenkissä: Bändimme on kuin loputon Ruotsin-risteily

Piinapenkissä Himotuimpien vierailta kysytään outoja tai epämiellyttäviä kysymyksiä, joihin vieraiden on vaikea varautua. Mitä mieltä Modernistien laulaja Chris on vlogaajista, wc-paperista ja modernismista?

Chris Karvinen Himotuimpien Piinapenkissä // Kuva: YleX/Nadja Kamara

Millä yhdellä sanalla kuvailisit teidän bändiä?

Seikkailu. Bändin piti kestää yhden viikonlopun studiosessioiden ajan vuonna 2011, mutta se on kuin loputon Ruotsin-risteily. Aina terminaalissa ollaan jätkien kanssa yhä uudelleen, eikä tiedetä, tehdäänkö enää levyä tai onko keikkoja. Tähän asti se on jatkunut, tosin hallitsemattomasti.

Jatka lausetta: Vlogaajat on...

Mystinen ihmisryhmä, joiden pään sisään en ole vielä päässyt. Olen yrittänyt joskus katsoa vlogeja, mutta en tajua yhtään, mistä on kyse. En pystyisi ikinä kuvaamaan itseäni videolle.

Pitäisikö wc-paperi laittaa telineeseen niin, että paperi tulee rullan päältä vai seinän viertä?

Sen pitäisi tulla rullan yli. Seinän puolelta tuleminen on jotenkin järjenvastaista. Silloin rulla on painovoiman johdosta lattialla märkänä ja tarttuu kiinni kengänpohjaan. Sitten menet tapaamiseen se vessapaperi kengän alla. Sellaista kuvaa et halua kenellekään itsestäsi antaa.

Mikä on lempparisi modernismin tyylisuunnista?

Auts. (pitkä hiiljaisuus) En ole ikinä miettinyt modernisteja taiteen kautta, vaan brittiläisen pophistorian kautta. Saanko jäädä kelaamaan tätä?

Palataan kysymykseen myöhemmin. Keskusteletko mieluummin hallituksen säästö- vai pakolaispolitiikasta?

Pakolaispolitiikasta. Siinä on enemmän inhimillistä keskusteltavaa. Tuntuu mantramaisesti siltä, että säästöjä on vain tehtävä. Riippumatta siitä, mistä säästetään, kenestäkään ei tunnu hyvältä. Ei voi oikein sanoa, että noilta kuuluu säästää enemmän kuin noilta. Pakolaiskeskustelussa on pakko auttaa, siinä ei voi mennä selittelemällä piiloon.

Milloin olet käskenyt jotain tyyppiä painumaan helvettiin niin kuin kappaleessanne Olisit niin kiltti?

En muista. En ole yleensä tyly. Ajattelin, että siinä kappaleessa olisi sellainen epätasapainoinen ihmissuhde, jossa toinen käyttää valtaa. Se toinen kerää voimaa siihen asti, että ottaa irtioton. Se oli helppo kuvitella, vaikka minulle ei ole tullut sellaista tilannetta eteen. Ajattelen, ettei tarvitse päästää asioita sinne asti.

Mites se lemppari modernismin tyylisuunta?

En ole sillä lailla taideihminen. En osaa valita modernismin tyylisuunnista.