Hyppää pääsisältöön

Ajatuksia, toiveita, rotta (kuv.) ja ajatuksia ja toiveita (eri kuin äsken), ym.

Markus Kajo: Ajatusten miljoonalaatikko
Kaksiulotteiseksi jäädytetty ja alle puolitettu Kajo. Voi hän-parkaa! Markus Kajo: Ajatusten miljoonalaatikko Kuva: Yle / Annukka Palmén-Väisänen ajatusten miljoonalaatikko

Ajatuksia, toiveita, rotta (kuv.) ja ajatuksia ja toiveita (eri kuin äsken), ym.

1

Kuka rotta on keksinyt sen, että elokuvassa soi puhelin tyhjässä talossa, ja kadulla kotio tulossa oleva asunnokas kuulee sen ulos kuistille, ja taistelee avaintensa kanssa ja yrittää ehtiä ja ei ehdi ajoissa, tai ehtii ajoissa puhelimeen.

Tai niin että puhelin soi sängyn vieressä, mutta se soiman kohde ei melkein välitä siitä, mutta on koko ajan vastaamaisillaan, mutta ei lopulta vastaakaan.

Kumminkin päin, ainoat 2 tunnetta joka siitä tulevat on 1) se, että joku rotta on taas yhteen elokuvakäsikseen kirjoittanut tämä jonninjoutavan puhelinscenen, josta kuitenkin 2) tulee jotenkin usutettu ja kiireinen, epämukava odotusfiilis päähän. Mutta tuskinpa kukaan odottaa kynnet suussa että mitämitä wau mikä mieletön kohtaus että oosamta! (Engl. Awesome.) Täysin tyhjää (tiedän, täysin tyhjää on outo sanonta..) ...elokuvankatsojaiston usutusta ja mentaalista hätyytystä.

2

Omistama kirjani väittää aivan päättömiä asioita. Hämähäkki ei muka ole hyönteinen, vaan "hämähäkkieläin"!!

Mitä pelleilyä tuommoinen on – kuka piru joutaa lajittelemaan öttiäisiä nuin tarkkaan.

”Öttiäinen ei ole öttiäinen vaan eri öttiäinen.” Aivan saatanallista touhua!

Kyllä olisi kustantamossa remmille töitä!

3

Mistä puheenollen:

(Ilveksestä:) ”Engl. Lynx, lat. lynx lynx.

Jaa että sillä mallilla että ”koira” on ”koira koira”.

Onko "koira koira" sitten ”koira koira koira”, ja ”koira koira koira” on puolestaan ”koira koira koira koira”?.

Millä matikkapäällä 1=2x1 (eli 1=2) ja 2=3x1 jne? Tai jotain sinnepäin.

Pullistuu aivo jos alkaa ajatella, että jos hyväksytään että 1=2, niin millainen kuvio syntyy jostain Mandelbrotin fraktaalikaavasta Z=Z2+C?

Tai millainen tulee seiskan kertotaulusta samalla logiikalla?

Ja sehän muuttaisi tuo ”1 onkin 2” -juttu muunmuassa alkuluvut joksikin sellaisiksi, että ”jokainen kakkosta suurempi luonnollinen luku, joka ei jaollinen muilla positiivilla kokonaisluvuilla kuin kakkosella ja itsellään on alkuluku”.

Mistä seuraisi, että oikeisiin alkulukuihin nojaava kryptografia menisi uusiksi, kun Hash-algoritmit, Tatu Ylösen nerokas SSH jota käytät (asuitpa missä päin maailmaa tahansa) mm. aina kun pistäydyt läppärillä verkkopankissa tai ostat Amazonista tai Ebaystä luottokortilla jotain) ja digitaaliset allekirjoitukset, PGP:t ja ties mikä Diffie-Hellman -pohjainen systeemi romahtaisi kuin suomalaisten mieliala talvella, kun yhtäkkiä se kaikki turvatekniikka olisikin nyt rakennettu matemaattisesti ihan sontaperustalle.

Mielisairentaa mokoma 1 lynx = 2 lynx mielettömyys.

Räähkän touhua tuollaisia kirjoihin laittaa!

Värisommitelma, ns taidekuva, mitään esittämätön, mustaa ja värejä
Värisommitelma, ns taidekuva, mitään esittämätön, mustaa ja värejä Kuva: Markus Kajo 2015: Matematiikan kaunista ja sen pimeää puolta. Mutta ei sen kääntöpuolta, kun sei näy tähän. värisommitelma

4

”Nahkurin orsilla tavataan”

Älytön kohtaamispaikka! Mistään työmatkakohteessa, missä olen ikinä kuvausporukalla käynyt, ei ole löytynyt nahkuria tai edes sellaisen orsia, ei kiikarilla, ei suurennuslasilla ehtien. Eikä löydä geepeeässäkään.

Edes rauta- ja puutavarakaupan listoilta ei löydy nahkuriortta, ei kappaleittain, ei juoksumetreittäin. Ei edes kävely- !

5

Sammakko. Siinäpä hyvä nimi eläimelle.

Ja jänes! Siinä vasta ihanteellinen esimerkki. Tällaiseen kannattaa virkamiehiä kannustaa! Ei kykkimään jossain pohjamudissa öttiäisistä saivarrellen, kansan selkänahasta kupatulla rahoilla!

6

Toiveita avaruuden suhteen:

Että ei olisi liian kylmä tai liian kuuma ja olisi sopivasti happea. Voisi rakettikyydissä mennä eväsrepun kanssa sinne lomalle lillumaan.

Mukaan kyöräisi hirmu isoon ruukkuun istutetun palmun (vaikka kuinka ison, kun sei paina siellä mitään) tai koivun, jonka juurelle laittaisi avaruudessa koottavan huussin – ei jäteongelmaa.

Varusteisiin kenties myös tarvitsisi 2 japanilaista paperiviuhkaa, ja gps:n, niin että voisi viuhkoilla meuhtoa itsensä lomailevan kaverin palmun – tai koivun ja tähden - juurella iloisesti kimaltelevan avaruuslaavun luokse, jos itse ja kaveri juttuseuraa kaipaisi.

Lomalle pakkaisi lisäksi aurinkorasvaa, kirjoja, sardiineja ja tonnikalaa ja purkinavaajan, ja ehkä radion jossa on tosi iso antenni. Oivallista! Ainiin ja vettä. Kotona lähtöpäiväksi lappu kodin oven sisäpuolelle: ”Muista vesi! Ja kamera + tosi hyvä zoomi.”

7

Toive:

Kynsi halkeaa jossain, mutta kynnen lyhentäminen ei poista koko halkeamaa, ja viilaamisestakin huolimatta tarttuu se halkeama aina johonkin vaatteen lankaan. Ei tarttuisi!

8

Kun on Rubikin kuutio. Niin voi olla Rubikin viitiö tai Rubikin yksitoistentio.

Mutta kun (kaksi, ja) kolmiulotteisuuden ja neliulotteisuuden jne lisäksi kuulemma voi olla myös fraktaaliulottuvuuksia, (murtoluku-ulottuvuuksia?) kuten esim. 3 kokonaista ja seitsemänkahdeksasosaulotteinen ( 3 7/8) – niin millainen olisi Rubikin Seitsemänkymmentäyksi kokonaista ja yhdeksäntoista kuudeskymmenesosentio? (71 19/63)

Millaiset murtoluku-ulottuvaisuuksien lonkeropäähattivatit niitä ratkaisisivat? Vai voisiko joku nero, kuten esmes matikanopettajat tai Asessori ratkaista?

9

Translitteraatiohuoli:

Jos kirjoittaa TCYXHA niin lukeeko sen venäläinen ääneen että ”Tsuhna”?

10

Aulis neuvo:

Ei kannata rynnätä ulos.

(Joutuu kuitenkin palaamaan hakemaan puhelimen.)

11

Millainen on kolmiulotteinen piste? Se ei voi olla pallo, koska pallo on ympyrän kolmiulotteinen versio? Jos piste ei voi olla olemassa kolmiulotteisessa maailmassa, niin sähkötyksestä tulee tosi mielekkäätöntä, useimpien kirjainten osalta.

12

Pistorasiat ovat liian alhaalla ja väärässä paikassa. Yli toistasataa vuotta ihmisten turhaa kyykkimistä ja noitumista ei ole muuttanut asiaa miksikään.

Päin vastoin: kuin lisäkiusana laitteiden sähköjohdot ovat nykyään lyhempiä kuin ennen. Kännykän latausjohto on lyhempi kuin kaksikuisen oravan häntä suorana. Mutta esmes 1960-luvun vedenkeitinkannun johto olisi riittänyt Lieksan asemalta Sokojoen seisakkeelle. Naurettavan helposti!

Ergo: maailmanmuuttotavoissa ei turha kyykkiminen ja noituminen ole tosiaan mikään hitti.

13

Kolme nimitotuutta:
1 - Hauska nimi on Amenhotep.

2 – Venäläisissä klassikkoromaaneissa on nimiä enemmän kuin henkilöitä, eikä millään muista, mitkä nimet kuuluvat kenellekin henkilölle ja mitäs se nyt taas tässä kirjassa tekikään tai ei tehnyt.

3 – Jos kirjoittaa että TYPY HEH niin lukeeko venäläinen sen (suunnilleen) että Turunen?

14

Kerrostaloissa oli ennenvanhaan – ja joissain on vieläkin – keittiössä viileäkomero, josta johtaa piisamin kallon kokoinen putki suoraan ulos. Jotkut uskonlahkot voisivat siitä ujuttaa putkeen pikku kaiuttimen ja yöllä syöttää siitä sopivalla voimakkudella nauhoitettua proselyytiopuhetta, niin että ihmiset kääntyisivät nukkuessaan.

15

Tai että joku demari heräisikin kepulaisena että WTF.

Muita ei tule nyt nopeasti mieleen, joten niistä toiste.

Toivoo!

mk

Kommentit

Uusimmat sisällöt - Näkökulmat