Hyppää pääsisältöön

Vain elämää -tähti Maija Vilkkumaa: En oikein tiedä, mikä tekee biisistä hitin

Tauolta palanneella Vilkkumaalla on nyt kova palo tehdä näyttäviä keikkoja.

Maija Vilkkumaa YleX Bailumaraton -lähetyksen vieraana Lasipalatsilla. // Kuva: YleX / Jussi Latvala

Maija Vilkkumaalla on pitkä lista jättihittejä uraltaan. Silti laulaja-lauluntekijä sanoo, ettei hänellä ole etukäteen tietoa siitä, onko tulossa hitti vai huti.

- En ole oikein ikinä ymmärtänyt sitä mekaniikkaa, mikä tekee biisistä hitin. Sitä tekee biisejä, ja joistain tulee hittejä ja joistain ei, Vilkkumaa sanoi YleX Bailumaraton-lähetyksessä Köpin ja Saaran vieraana.

Bailumaraton on osa Nenäpäivää

Nenäpäivä on hyväntekeväisyyskampanja, jonka tarkoituksena on kerätä rahaa kehitysmaiden lasten hyväksi. Keräykseen voivat osallistua yhdistykset, yritykset, kaveriporukat, koulut, päiväkodit ja yksityishenkilöt. YleX:n Bailumaratonin bailaajat yrittävät kerätä mahdollisimman paljon rahaa Nenäpäivä-pottiin. Voit lahjoittaa itse keräykseen 10 euroa tekstaamalla YLEX numeroon 16499.

- Varmaan on ihmisiä, jotka osaavat laskelmoida sen, mutta minä en kuulu heihin. Ainoa tapa onnistua on se, että tulee visio jostain.

Vilkkumaa on pitänyt pari viime vuotta taukoa niin biisien kirjoittamisesta kuin keikkailustakin. Tänä vuonna hän teki paluun Kissavideoita-sinkun sekä Vain elämää -tähteyden myötä. Syyskuussa häneltä ilmestyi uusi albumi Aja!, ja Vilkkumaa bändeineen on noussut taas keikkalavoillekin.

- Tauko on tehnyt tehtävänsä, koska tekee mieli suunnitella joka keikkaa varten jotain erityistä. Nyt on hillitön palo keikkasho’wta kohtaan, että jokainen keikka olisi sellainen, että kuulija astuu rinnakkaistodellisuuteen.

Lue myös:

Vain elämää -tähti Maija Vilkkumaa on tämän viikon Rauhassa-artisti

Tässä ovat uudet Vain elämää -artistit – mukana myös Antti Tuisku

Maija Vilkkumaalta uutta musiikkia neljän vuoden tauon jälkeen – tuottajana Hank Solo