Hyppää pääsisältöön

Cheek: "Tämä on todellinen Jare"

Jare vs. Cheek -dokumentti.
Jare vs. Cheek -dokumentti. jare vs. cheek

Kaikki tietävät, kuka on Cheek, mutta kuka on Jare Tiihonen? Se nähdään Kakkosella dokumentissa Jare vs. Cheek. Suoraan sen perään on vuorossa kesän 2015 comeback-konsertti Blockfestista. Kumpikin ohjelma on katsottavana Yle Areenassa kuukauden ajan. Lue myös Cheekin haastattelu!

Jare Tiihonen päästää Mika Nivan ohjaamassa dokumentissa kamerat poikkeuksellisen lähelle itseään. Yksityisyydestään tarkalta artistilta ratkaisu on jopa hivenen yllättävä. Tiihonen kuitenkin toteaa, ettei asian kanssa ollut mitään ongelmaa.

- Kun olin päättänyt, että dokumentti tehdään, halusin kaiken tapahtuvan niin avoimesti kuin mahdollista. Jare vs. Cheek on osa matkaa, joka alkoi uuden Alpha Omega-albumin julkaisusta. Sen teema on, että annan kaiken, mitä irti lähtee. Lopputulos on osa perintöäni.

Jare pitää julkisuuskuvaansa liian kapeana ja sanoo, että osittain asia on johtunut hänen omasta varovaisuudestaan median kanssa. Siksi dokumentti edellytti täyttä luottamusta ohjaajaan.

Oma suosikkidokumenttini on Jay-Z - Fade To Black, jonka olen katsonut yli kymmenen kertaa ja silti se inspiroi edelleen.― Jare "Cheek" Tiihonen

- Koen, että mediassa on pitkään haluttu korostaa minuun liittyviä stereotypioita. Ymmärrän kyllä asian, sillä en ole itse ollut kovin avoin, koska olen joutunut pettymään sillä saralla niin monta kertaa. Nyt oli tarkoitus saada todellinen Jare esiin.

Tiihosen mukaan tavoitteessa onnistuttiin - yhdellä pienellä varauksella.

- Muutaman dokumentin nähnyt ystävä on sanonut, että tätä oikeampaa kuvaa minusta olisi ollut vaikea saada, ja olen samaa mieltä. Se kuitenkin vähän harmittaa, että kiroilen niin paljon Toisaalta sekin kertoo siitä, ettei minulla ollut mitään suodattimia päällä ja että tunteet olivat päällä jatkuvasti. Jare vs. Cheek on joka tapauksessa kattavin ja rehellisin Cheekistä tehty kuvaus tähän mennessä.

Jare vs. Cheek Kakkosella tiistaina 4.10.2016 klo 22 ja lauantaina 8.10. klo 16.40 sekä Yle Live: Cheek 4.10. klo 23.05 ja 8.10. klo 17.45. Molemmat ohjelmat ovat katsottavana Yle Areenassa kuukauden ajan ajan.

Kommentit

Yle TV2