Hyppää pääsisältöön

Lapsi istuu isän olkapäillä metsässä, yöinen maisema - isällä otsalamppu.
Lapsi istuu isän olkapäillä metsässä, yöinen maisema - isällä otsalamppu.
Kuva: Konsta Leppänen
marja hintikka live

Isä, ota mukaan!

Kun lapsi syntyy, jäävät omat harrastukset usein ensimmäisinä pois päiväjärjestyksestä. Mutta kun aikaa kuluu ja lapsi kasvaa, voi jokin vanha harrastus löytyä uudelleen. Joskus harrastuksesta voi tulla myös vanhemman ja lapsen yhteinen.

Marja Hintikka Live pyysi kahden lapsen isää, valokuvaaja Konsta Leppästä kuvaamaan isiä omissa tärkeissä harrastuksissaan, nyt yhdessä lapsen kanssa.

Oikein hyvää isänpäivää!

Menin aikoinani kokkikouluun, jotta oppisin laittamaan ruokaa. Aivan erityisesti mua kiinnostaa se kulttuuri siinä itse safkan ympärillä. Pikkujäbä on suoraan alenevassa polvessa kahdestoista Antti – mutta varmaan ensimmäinen, joka oppii keittiöhommat jo ihan skidinä.― Antti 33 v. ja Antti 3 v.

Isä ja lapsi kokkaavat yhdessä hellan vieressä.
Isä ja lapsi kokkaavat yhdessä hellan vieressä.
Kuva: Konsta Leppänen
marja hintikka live
Olin nuorempana pyörälähetti ja siitä kipinä on jäänyt. Pyörällä pääsee liikkumaan helposti ja saa olla ulkona. Odotan innolla, että päästään pojan kanssa hankkimaan ensimmäinen pyörä! Pyörät on myös harrastus, joka hoituu tässä omalla pihalla. Siinä on mukava olla.― Tuomo 34 v. ja Touko 1,8 v.

Isä ja lapsi korjaavat pyörää yhdessä. Syksyinen maisema, lehtiä maassa.
Isä ja lapsi korjaavat pyörää yhdessä. Syksyinen maisema, lehtiä maassa.
Kuva: Konsta Leppänen
marja hintikka live
Meillä on suunnistusmaastot hyvin tarjolla kodin lähellä. Jukolan viesti on jokavuotinen perinne, ja suunnistusta voi yhdistää perheen kanssa retkeilyynkin. Silva tutkii jo karttaa ja ilmansuuntia mielellään. Toivon, että liikunnallisuus ja niin sanottu “urheiluhengailu” kantaisi elämässä myöhemminkin. Että kymmenenkin vuoden päästä meillä olisi yhteisiä juttuja.― Ilkka 41 v. ja Silva 5 v.

Lapsi istuu isän olkapäillä metsässä, yöinen maisema - isällä otsalamppu.
Lapsi istuu isän olkapäillä metsässä, yöinen maisema - isällä otsalamppu.
Kuva: Konsta Leppänen
marja hintikka live
Oon skeitannut enemmän tai vähemmän koko ikäni. Se nappasi jo aivan pikkupojasta asti. Taukoja harrastukseen ovat aiheuttaneet ainoastaan loukkaantumiset. Lapsi kulkee mukana omilla ehdoillaan. Kun vaikkapa kärsivällisyys ei riitä, voi parkissa touhuta omiaan. Tärkeintä musta on, että lapsi tekee sitä mistä tykkää.― Mikko 39 v. ja Nuutti 7 v.

Isä ja poika skeittaavat skeittipuistossa.
Isä ja poika skeittaavat skeittipuistossa.
Kuva: Konsta Leppänen
marja hintikka live
Pihalätkää tuli pelattua lapsena kotitiellä, Kakaravaarankadulla Kestilässä, kaikki talvi-illat. Mailapelit ovat kulkeneet mukana käytännössä koko elämän, ja edelleen pelailen myös sählyä. Matiaksella oli maila kädessä jo hyppykeinussa, ennen kuin hän osasi kävellä. Pallon perässä juokseminen on hyvin luontevaa yhteistä tekemistä meille.― Olli 36 v. ja Matias 8 v.

Isä ja poika seisoo kadulla salibandymaalin edessä, mailat kädessä.
Isä ja poika seisoo kadulla salibandymaalin edessä, mailat kädessä.
Kuva: Konsta Leppänen
marja hintikka live
Hiphopin tulo Suomeen kolahti 90-luvun puolivälissä. Ei vain musiikki, vaan graffitit, tanssi - ja koko kulttuuri. Toivon, että musiikki saa tyttärenikin aina hyvälle tuulelle. Että musiikin kautta pystyisi käsittelemään tunteita.― Mika 33 v. ja Nangy 3 v.

Tytär tanssi etualalla, isä soittaa dj-laitteilla taka-alalla.
Tytär tanssi etualalla, isä soittaa dj-laitteilla taka-alalla.
Kuva: Konsta Leppänen
marja hintikka live

Mitä teillä vanhempi ja lapsi touhuaa yhdessä? Lähetä kuva yhteiseen galleriaan!

Marja Hintikka Live banneri.
Marja Hintikka Live banneri. marja hintikka live