Hyppää pääsisältöön
Aihesivun Yle Live pääkuva

Yle Live marraskuussa: Cheekin paluu ja Olavi Uusivirran polttarikeikka

Marraskuussa ulos putkahtaa tuoreita kotimaisia taltiointeja laidasta laitaan. Ensimmäistä kertaa nähtävillä Mopo M1-studiossa, Cheek Blockfestissä sekä Olavi Uusivirta ja Pimeys Ruisrockissa.

Yle Live: M1-studiossa Mopo
Yle Teema sunnuntai 1.11. kello 22:40

Mopo (Linda Fredriksson saksofoni, Eero Tikkanen kontrabasso, Eeti Nieminen rummut) Ylen M1-studiossa
Mopo (Linda Fredriksson saksofoni, Eero Tikkanen kontrabasso, Eeti Nieminen rummut) Ylen M1-studiossa Kuva: Yle jazz-yhtye mopo

Kolme osaavaa muusikkoa (Linda Fredriksson, Eero Tikkanen ja Eeti Nieminen) ja soittamisen vapaus. Moposta on moneksi ja musiikilliset raja-aidat kaatuvat ryskyen myös Ylen M1-studiossa taltioidussa sessiossaan. Herkkää tunnelmointia, riehakasta kaahailua ja kokeilevaa äänimaalailua on siis ainakin luvassa, kun Mopo karkaa hallitusti käsistä.
Katsottavissa Yle Areenassa.

Yle Live: Cheek
Yle TV2 sunnuntai 8.11. kello 20:35

Fanit Cheekin keikalla 2018. Perjantai-dokkari: We love Cheek.
Fanit Cheekin keikalla 2018. Perjantai-dokkari: We love Cheek. Kuva: Lauri Kuusela / Yle Perjantai fanit,Cheek,perjantai-dokkari

Elokuussa 2014 Helsingin Olympiastadionilla heitettyjen esiintymisten jälkeen Cheek kertoi jäävänsä tauolle. Suursuosioon nousseen räppärin breikki kesti lopulta alle vuoden ja paluukeikka koettiin Blockfestissä Tampereella. Ratinan stadionilla kuultiin myös keikkatauon aikana tehdyn Alpha Omega -albumin materiaalia. Ennen keikkaa TV2 esittää Jare vs. Cheek -dokumentin. Katso myös yle.fi/musiikin Cheek-haastattelu.
Katsottavissa Yle Areenassa 10 vuorokautta.

Yle Live: Stevie Wonderin juhla
Yle Teema sunnuntai 8.11. kello 22:30

Pharrell Williams
Pharrell Williams pharrell williams

Stevie Wonder oli vain 12-vuotias, kun ensimmäinen albuminsa julkaistiin vuonna 1962. Tulevan legendan nimi vääntyikin tuolloin ihan syystä Little Stevie Wonderiksi. Helmikuussa 2015 Grammy-organisaatio teki kunniaa useita soittimia hallitsevalle laulaja-lauluntekijällä järjestämällä tribuuttikonsertin. Valoisan Wonderin lisäksi lavalla vierailivat mm. Beyoncé, Ed Sheeran, Lady Gaga, Janelle Monáe sekä Pharrell Williams (kuvassa).
Katsottavissa Yle Areenassa vain suorana.

Yle Live: Olavi Uusivirta
Yle Teema sunnuntai 15.11. kello 22:55

Olavi Uusivirta ja Jaakko Kämäräinen Ruisrockissa 2015
Olavi Uusivirta ja Jaakko Kämäräinen Ruisrockissa 2015 Kuva: Yle olavi uusivirta

Alkuvuodesta 2014 ilmestyneen kuudennen albuminsa jälkeen Olavi Uusivirta on keikkaillut hengästyttävällä tahdilla ja yhtyeensä (basisti Jaakko Kämäräinen, kitaristi Timo Kämäräinen, rumpali Olli Krogerus) hitsaantunut tiukaksi yksiköksi. Leipääntyneitä taustamuusikoita ja pönöttävää artistia ei Uusivirran keikoilla nähdä, vaan toiminta on energistä ja paikoin mukana on jopa sitä kuuluisaa vaaran tuntua. Ruisrockissa 2015 yllättynyt Uusivirta kannettiin suoraan lavalta polttareihinsa.
Katsottavissa Yle Areenassa 10 vuorokautta.

Yle Live: Pimeys
Yle Teema sunnuntai 22.11. kello 22:50

Pimeyden Pekka Nisu ja Joel Mäkinen Ruisrockissa 2015.
Pimeyden Pekka Nisu ja Joel Mäkinen Ruisrockissa 2015. Kuva: Yle pimeys

Kahden tasavertaisen laulaja-lauluntekijän Pekka Nisun ja Joel Mäkisen johtama Pimeys on herättänyt kiinnostusta kahdella albumillaan ja saanut kiitosta hyväntuulisesta lavaesiintymisestään. Vuoden 2015 Ruisrockissa Pimeys käynnisti festivaalin lauantain ohjelmiston Rantalavan osalta, ja nelihenkistä bändiä vahvisti kitaristi-kosketinsoittaja Jaakko Murros, joka huhki myöhemmin samana päivänä myös Olavi Uusirran yhtyeessä.
Katsottavissa Yle Areenassa 10 vuorokautta.

Yle Live: Public Enemy Lontoossa
Yle Teema sunnuntai 22.11. kello 23:35

Public Enemyn Flavor Flav Lontoossa.
Public Enemyn Flavor Flav Lontoossa. Kuva: Yle public enemy

Hip hopin legendoihin kuuluva Public Enemy jaksaa yhä tykittää tiukkaa asiaa vaikka takana on jo 30-vuotinen ura. Yle Livessä ryhmä nähdään erikoiskeikalla Lontoon Metropolis-studiossa. Elokuussa 2014 heitetty intiimi esitys taltioitiin samassa tilassa, jossa Amy Winehouse äänitti Back to Black-hittinsä kahdeksan vuotta aiemmin. Vanhoista ja uusista Public Enemy -kappaleista koostunutta settiä pääsi seuraamaan vain 125 onnekasta fania.
Katsottavissa Yle Areenassa 30 vuorokautta.

Yle Live: Depeche Mode
Yle Teema torstai 26.11. kello 23:20

Depeche Mode O2 World -areenalla Berliinissä.
Depeche Mode O2 World -areenalla Berliinissä. Depeche Mode,rockyhtyeet

Tänä vuonna 35 vuotta täyttävän Depeche Moden kolmelletoista albumille on löytynyt vankka kannattajakuntansa Suomestakin. Brittiyhtyeen kahden vuoden takainen Delta Machine -albumi nousi Suomen virallisen listan kolmoseksi ja fanit palkittiin saman vuoden lopulla bändin Suomen-keikalla. Yle Livessä esitettävä taltiointi on peräisin marraskuulta 2013 ja keikkamestana on Berliinin O2 World -areena.
Katsottavissa Yle Areenassa 30 vuorokautta.