Hyppää pääsisältöön

Slushin toimitusjohtaja: Uudet työpaikat syntyvät pieniin start upeihin, eivät isoihin yrityksiin

Toimitusjohtaja Riku Mäkelä vinkkaa Slush-ensikertalaiselle, mitä tapahtumassa kannattaa seurata.

Slushin toimitusjohtaja Riku Mäkelä // Kuva: Teemu/YleX

Kasvuyritystapahtuma Slush lähestyy, ja samalla puhe start up -yrityksistä lisääntyy. Slushin toimitusjohtaja Riku Mäkelä kertoo YleX Etusivun haastattelusta, miksi start upeista kannattaa kiinnostua.

- Jenkeissä on tutkittu, että nettona kaikki uudet työpaikat syntyvät start up -yrityksiin. Sama näkyy Suomessa: isot yritykset palkkaavat työntekijöitä mutta panevat myös työntekijöitä pois. Nettona ne ovat ne pienet start upit, joihin uusia työpaikkoja syntyy.

Jättimäiseksi start up -spektaakkeliksi paisunut Slush järjestetään ensi viikolla Helsingin Messukeskuksessa. Tapahtumaan tulee sijoittajia, yrittäjiä, vaikuttajia ja toimittaja useista eri maista. Mäkelä sanoo, että vaikka tällä haavaa start upit eivät Suomen kansantaloutta mullista, pitkän aikavälin vaikutukset voivat olla isoja.

- Se, mitä nähdään kymmenen vuoden jänteellä, kun pidetään tekemisen meininki yllä, se on se missä ne isot luvut ovat.

Loppujen lopuksi melko harva on kuitenkaan innovaatioita lennosta luova start up -yrittäjä. Onko Slushilla silloin mitään annettavaa?

- Me ollaan lähdetty siitä, että rakennetaan maailmanluokan show ja sisällöt, jotka liittyvät yrittäjyyteen. Eli innostetaan ihmisiä siihen aihepiiriin, vaikkei itse olisikaan yrittäjä, Mäkelä sanoo.

Ensi kertaa Slushissa vierailevalle Mäkelä suosittelee erityisesti päälavan eli Silver Stagen tapahtumia, jossa muun muassa näyttäytyy eurooppalaisia, yli miljardin euron teknologiabisneksen luoneet yrittäjiä.

Slush pidetään Messukeskuksessa 11.–12. marraskuuta. Voit voittaa lippupaketin Slushiin osallistumalla YleX Etusivun pitchauskilpailuun. Lippupaketin voittaja valitaan torstaina 5.11.

YleX Etusivua tehdään suorana Slushista 11.–12.11. Tule moikkaamaan!