Hyppää pääsisältöön

"Ajatus syntyi Viron-reissulla" – Jouluradio järjestää historian ensimmäiset joulureivit

Helsingin Tavastialla järjestettävässä Jouluyö, bailuyö -tapahtumassa joulumusiikki yhdistetään elektroniseen tanssimusiikkiin. Esiintymässä nähdään mm. HeavyWeight DJ's ja LCMDF DJ set.

Joulureivit järjestetään Tavastialla heti Chisun keikan päättymisen jälkeen. // Kuva: Julius Konttinen / YleX

Joulumusiikin pää-äänenkannattajana vuodesta 2002 toiminut Jouluradio laajentaa tarjontaansa. 13 vuotta toiminut radio repäisee ja järjestää joulumusiikkireivit. Jouluyö, bailuyö -niminen tapahtuma järjestetään Helsingin Tavastialla 18. joulukuuta.

- Ajatus syntyi Viron-reissulla. Toimituspäällikkömme kävi Tallinnan musiikkiviikoilla, jossa pidettiin klassisen musiikin reivitapahtuma. Hän inspiroitui ja innostui konseptista, Jouluradion tapahtumatuottaja Kaisu Nevasalmi kertoo YleX:lle

Joulureiveissä artistit soittavat sekä omaa musiikkiaan että yhdistelevät vanhoja ja uusia joululauluja meneviin biitteihin, tanssijytkeeseen.

Viime vuosina reivejä on järjestetty Suomessa klubien lisäksi myös muun muassa kirkoissa. Myös Jouluradion lähtökohdat liittyvät kirkkoon, sillä Jouluradion tuottajana toimii pääkaupunkiseudun seurakuntien yhteinen mediatoimitus Toivontuottajat.

- Joulun sanomaa voi levittää myös reiveissä, Nevasalmi vakuuttaa.

Joulureiveissä esiintyy HeavyWeight DJ's, LCMDF DJ set, Shine 2009 set, DJ Borzin sekä jouluradion omat DJ:t. Nevasalmen mukaan artistit lähtivät tapahtumaan innoissaan mukaan.

- Heillä on selvästi lähtenyt heti kela pyörimään, että mitä kappaleita soittaa ja miten niitä yhdistelisi joulumusiikkiin.

Nevasalmi odottaa etenkin miksausta hartaasta Jouluyö, juhlayö -laulusta.

- Se on harras biisi. Hauska nähdä, miten siitä tehdään diippi veto neonvalojen hohteessa.

Lue myös:

Enää 76 yötä jouluun! Ja voit hankkia kaiken tämän krääsän jo nyt