Hyppää pääsisältöön

Bailumaraton: Tommi ennen ja jälkeen

Neljän päivän bailuputki saa ihmisestä uusia puolia esille – niin hyviä kuin huonoja. Tommin reissun huikemmat hetket liittyivät Pää-äijien soundcheckiin ja Softenginen uuteen biisiin.

Tommi Manninen ennen ja jälkeen Bailumaratonin. // Kuva: Elina Leino/YleX

YleX:n Bailumaratonilla juhlittiin neljän vuorokauden sisällä peräti 41 eri bileissä. Lähes 1 500 unohtumatonta kilometriä Bailubussissa, lukuisat uudet ystävät ja neljän vuorokauden biletys ilman keskeytyksiä ovat kokemuksia, joiden jälkeen juontajien on syytä miettiä, että mitähän sitä tuli tehtyä.

Näin YleX Aamun juontaja Tommi Manninen kertoo Bailumaraton-tunteistaan:

Ennen Bailumaratonia olin..

- Paljon puhtoisempi kuin sen jälkeen - henkisesti ja fyysisesti.

Nyt tiedän, että…

- Ei ole olemassa syömäkilpailua, jossa minut voittaisi.

Tulen ikuisesti muistamaan sen, kun…

- Softenginen kimppakämpän studiossa saatiin kuulla yhtyeen uusi Big Fat Bass Drums -sinkku. Viikon etuajassa paikassa, jossa kappaletta on hiottu valmiiksi.

En ollut uskoa silmiäni, kun…

- Saavuimme Pää-äijien soundcheckiin. Tulimme lastauslaitureiden kautta paikan päälle, joten odotin jotain fyysisisiä roudausbileitä, mutta yhtäkkiä olimmekin stagella joraamassa.

Siinä kohtaa pelotti, kun…

- Raumalla alettiin pommittaa kananmunilla ja olin selin heittäjiin päin.

Olin ratketa naurusta, kun…

- Porukkamme pääsi esittelemään seksilelujen uusia käyttötarkoituksia. Ylipäätänsä koko reissulla nauroin enemmän kuin koskaan neljän päivän aikana aikaisemmin. Väsyneimmät läpät tulivat usein bailubussissa, mutta bileistä jäi mieleen kuupersekuppi/kyrpäkenkä -bileet.

Minuun teki vaikutuksen se, että…

- Nelikkomme oli niin bailuvalmista porukkaa. Bileet kuin bileet, niin me jorasimme mukana. Samalla on todettava, että Suomesta löytyy älyttömän innovatiivisia bailujen suunnittelijoita. En ole esimerkiksi koskaan ollut porkkana-, vankila-, rugby- tai lumettomissa hiihtobileissä.

Terveiset bileisiin osallistuneille ja Bailumaratonia seuranneille?

- Valtava kiitos kaikille mukana olleille ja erityiskiitos kaikille, joita bileissä tapasimme. Jokaisista bileistä jäi fiilis, että "hitsi, kun olisi voinut jäädä vielä hetkeksi."

Tommi Manninen ennen ja jälkeen Bailumaratonin. // Kuva: Elina Leino/YleX

Vielä ehdit lahjoittaa rahaa kehitysmaiden lasten hyväksi lähettämällä tekstiviestin YleX numeroon 16499. Tekstari maksaa 10 euroa.

Lue myös:

17 hetkeä tien päältä, jotka tulevat jäämään Bailumaraton-historiaan

Bailumaraton: Alma ennen ja jälkeen 

Bailumaraton: Samuel ennen ja jälkeen

Bailumaraton: Viki ennen ja jälkeen

Bailumaratonia bailattiin myös Lasipalatsilla - mukana sheivausta, mentalismia ja darra-Twister