Hyppää pääsisältöön

Näistä aiheista fanit toivoisivat Cheekin räppäävän – teemoina kaksoisveli, rasismi ja jääkiekko

Chekkosen fanit toivovat, että räppäri tekisi biisejä muun muassa perheestään, ottaisi kantaa yhteiskunnallisiin asioihin ja tekisi jouluräpin sekä lätkäbiisin.

Cheek

YleX kysyi Cheekin faneilta, millaisista aiheista he toivoisivat idolinsa räppäävän seuraavaksi. Ehdotuksia tuli lukuisia.

Tässä biisiehdotusten parhaimmistoa:

Perhesuhteet

Perhe

- Emme tiedä oikeastaan kuin Jerestä, isästä ja Jaresta itsestään. Olisi mukava päästä pikakelauksella biisin muodossa kuulemaan Jaren suhteesta muihinkin sisaruksiin ja äitiin. Varmasti hyvin henkilökohtainen aihe, mutta Jaren esittämänä aiheesta saisi hyvää materiaalia, Peppi ehdottaa.

Kaksoisveli

- Cheek on kokenut todella paljon kaksoisveljensä Jeren kanssa ja he ovat tukeneet toisiansa aina. Molemmilla on ollut elämässä erittäin vaikeita hetkiä, mutta toistensa avulla he ovat selvinneet niistä. Minusta se mitä Jaren ja Jeren välillä on, on todella erityistä ja harvinaista nykymaailmassa. Side heidän välillään on niin uniikki, että siitä saisi varmasti kirjoitettua hienon biisin, Jon kommentoi.

Jarelle tärkeä henkilö

- Kappaleissaan Jare kertoo usein itsestään. Vaihtelun vuoksi ehdotan uuden biisin aiheeksi Jarelle tärkeää henkilöä. Yksi ehdotus voisi olla Jaren äiti, vaikka se saattaa aluksi kuulostaa aika erikoiselta. Hänestä en ainakaan muista kuulleeni kappaleita (pieniä mainintoja lukuun ottamatta mm. Timantit on ikuisia). Kappale olisi myös hieno ele hänen äitiänsä kohtaan. Myös Jaren sisarukset olisi hyvä aihe. Jere on ollut mediassa esillä joskus, mutta muut sisarukset ovat mysteeri, Riina kirjoittaa.

Kannanottoja

Yhteiskunnalliset ongelmat

- Pitkän linjan fanina olen useasti miettinyt, mitä uutta biiseihin voisi tulla. Olisi tosi mielenkiintoista kuulla, miten Cheek saiis summattua yhteiskunnan tällä hetkellä polttavimmat ongelmat räpiksi ja yhdeksi biisiksi. Semmoinen kunnon kannanotto olisi kova. Sellaisessa vähän battle, mutta kuitenkin hyvässä hengessä. Tätä piti miettiä kauan, mutta tämä olisi oikeasti uusi aluevaltaus, Hannamari ehdottaa.

Rasismi

- Rasismista räppääminen olisi uutta Cheekille. Lisäksi rasismi on aina ajankohtainen aihe ja varsinkin nyt, kun turvapaikan hakijoita tulee Suomeen ja on monia, jotka ovat heitä vastaan. Rasismista ei tarvitse tulla mitään valitus-räppiä, mutta sen pitäisi tehdä vaikutus ihmisten mieliin niin, että rasismin vastaisetkin heräsivät ajattelemaan uudelleen ajatuksiaan ja suvaitsemaan toisia enemmän. Cheek on Suomessa vaikutusvaltaisessa asemassa, joten hänen äänensä kuuluisi laajalle yleisölle, Elina kirjoittaa.

Jare Tiihonen

Elämä Cheek-ajan jälkeen

- Se kertoo Cheekin tämänhetkisestä elämästä ja sen tuomista asioista ja siitä, kun tämä kaikki sitten aikanaan päättyy. Mitä sitten tapahtuu? Mietteitä ja tuntemuksia siis Cheek-ajan jälkeisestä elämästä. Kenties kaipuusta lavoille tai elämän aloittamista uudelta pohjalta ihan vaan Jarena. Tuntuisiko se raskaalta ajatukselta luopua Cheekistä vai onko se tunne vapauttava? Olisi kiva tietää, mitä tunteita ja ajatuksia tällainen biisiaihe Jaressa herättäisi. Oon itse miettinyt, että mitä sitten tapahtuu, Sabina kommentoi.

Salailu

- Cheek pitää yllä kovaa suojakuorta ja salaa julkisuudelta kaiken, mikä tekee ihmisestä erityisen. Miksi?, Farah kysyy.

Teemabiisit

Joulu

- Joulu on tunneherkkää aikaa ihmisille. On lämpöä, iloa, yhdessä lähimmäisten kanssa oloa, mutta on myös surua ja yksinäisyyttä. Cheek ei ole tehnyt yhtään jouluaiheista biisiä, Sari kirjoittaa.

Joulukuu

- Jouluhan on tulossa. Olisi kiva kuulla Cheekiltä jouluräppi. Aihetta voisi lähestyä vaikka yksinäisen nuoren näkökulmasta. Kuinka joulusta selviää, vaikkei olisi ollutkaan niin kiltti, Ritva ehdottaa.

Jääkiekon MM-kisabiisi

- Tuli heti mieleen useampikin aihe, mutta Cheek sopisi hyvin MM-kisabiisin esittäjäksi, koska hänen biiseistä välittyy todella paljon positiivista energiaa ja hän jos kuka kykenee kisabiisin tekemään. Olisi erittäin mielenkiintoista kuulla, mitä Cheek saisi aikaan tästä aiheesta, Jenna kirjoittaa.

Leijonille MM-kisabiisi 2016

- Mikäs sen parempaa kuin toivoa Leijonille maailmanmestaruutta jääkiekossa vuonna 2016. Kirsikkana kakun päällä olisi se, että kuningas tekisi siitä jonkun menevän ja tsemppaavan hienon biisin, joka voisi mahdollisesti jonain päivänä soida peleissä, Inka toivoo.

Rakkaus

Tosirakkautta etsimässä

- Ensimmäisenä nousee mieleen, onko Cheek ollut joskus parisuhteessa? Millaista se oli? Oliko ylä- ja alamäkiä? Toivoisiko hän viimeinkin tosirakkautta? Monia faneja, kuten minua kiinnostaisi kuulla tällaista biisiä, kun itse monien muiden joukossa toivoisi tosirakkautta. Miltä hänestä tuntuisi, jos kokisi tosirakkautta? Jare osaisi pukea varmasti tämän aiheen pohjalta biisin, joka jäisi monien tosirakkautta etsivien korviin, Silja toivoo.

Rakkaus

- Rakkaus on loputon aihe. Yleensä Cheek sivuttaa aiheen kappaleissaan tai tekee rakkaudesta kokonaisen biisin, mutta nyt kaipaisin syväluotaavampaa näkökulmaa. Ehkä tämä kappale voisi olla onnellinen, ja kertoa Cheekin rakkauselämän hyvistä hetkistä, Senni ehdottaa.

Fanit

Fanit ja fanitus

- Jarelle tuntuu olevan tärkeää, että kerkeää moikkailla diggareita ja jutustella meidän kanssa, joten olisi huippua, jos hän tekisi biisin aiheesta. Jotkut artistit pitävät faneja ehkä vähän itsestäänselvyytenä, mutta sitten Cheek, joka on Suomen suurin artisti, on sellainen, joka huomioi aina faninsa, eikä pidä meitä itsestäänselvyytenä. Jaren suhtautumine faneihin on ihan erilaista kuin monella muulla artistilla, Ella kirjoittaa.

Itsetunto

Nykynaisten surkeasta itsetunnosta

- Rap-musaan ja varsinkin videoihin mielletään usein naisten vartaloiden ylistäminen, mutta naisten itsetunto on sitäkin tärkeämpi. Kaikkien pitäisi oppia rakastamaan itseään ja vartaloaan oli se minkä näköinen kokoinen tai värinen tahansa. Nuorille annetaan liian helposti esimerkki siitä, että kaikkien pitää mahtua samaan muottiin ja se aiheuttaa paljon ulkonäköpaineita. Cheek voisi yrittää poistaa näitä rajoja ja muotteja tekemällä biisin aiheesta ja yleisesti itsensä hyväksymisestä ja rakastamisesta, Anastasia ehdottaa.

Itsevarmuus

- Nykyään monen ihmisen, erityisesti nuoren, on vaikea tuntea itsensä itsevarmaksi median asettamien paineiden takia. Olisi mukavaa jos Cheek tekisi biisin kyseisestä aiheesta kertoakseen omia kokemuksia sekä tehdäkseen biisin, joka jättää kaikki hyvälle mielelle itsestään, Pauliina toivoo.

Omana itsenä loistaminen

- Olla välittämättä muiden mielipiteistä ja sen luomista epävarmuutta luovista ajatuksista. Pieni kriisi siitä, että onko oikealla tiellä, mutta kaikesta huolimatta saavuttaa tavoitetta pikkuhiljaa ihan omin avuin. Voittaa epävarmuus ja loistaa omana itsenään, tehdä sitä mistä unelmoi ja mistä pitää. Olen itse nainen miehisellä alalla, vielä joskus pääsen tavoitteeseeni eli työnjohtajaksi, Heidi kommentoi.

Kiusaaminen

Koulukiusaaminen

- Jaren biisit ovat auttaneet minua, kun mua koulukiusattiin ja koulukiusaaminen on muutenkin nyt aika pinnalla oleva asia. Kävin itse tosi pohjalla ennen kun löysin Jaren musiikin. Jaren biisit ovat olleet mulle jonkunlaista terapiaa ja nyt olenkin ollut teamcheekissä kohta 11 vuotta. En ole kauheen monen räppärin kuullut räppäävän kiusaamisesta, joten tässä olis yks ehdotus. Monelle Jaren musiikki on terapiaa, Jutta kirjoittaa.

Kiusaaminen

- Koska monia kiusataan jopa ihan turhasta syystä. Itseäni on kiusattu vähän päälle kolme vuotta. On haukuttu,nimitelty ja piilokiusattu. Ei ole ollut mitään kivaa aikaa. Kun en tiedä edes syytä, että miksi mua kiusataan. Mutta nyt on vähentynyt. Mutta ei kokonaan ole loppunut. Kyllä mulle nauretaan ja piilokiusataan, mutta olen niin vahva että yritän kestää tämän kaiken. Arvet ovat ikuiset, Jasmiina sanoo.

Kiusaaminen

- Cheekin kannattaisi tehdä biisi kiusaamiseen liittyen, koska moni pitää häntä esikuvanaan. Cheek myös saisi kiusaamisen vastustamiseen paljon näkyvyyttä. Uskon, että se saisi osan kiusaajista tajuamaan kuinka väärin se on, koska myös Jare on sitä mieltä ja tekee siitä aiheesta biisin. Tietääkseni myös Jarea on koulussa kiusattu poskistaan, minkä takia hän otti Cheek artistinimen. Jare myös näkee paljon erilaisia ihmisiä, niinpä hän voisi tuoda biisissään ilmi, että erinlaisuus on rikkaus, Netta ehdottaa.

Koulukiusaaminen

- Jare on niin iso ja vaikutusvaltainen artisti Suomessa, joten kuuluvaa ääntä kannattaa käyttää hyvän asialla. Koulukiusaaminen on suuri ongelma jokaisessa koulussa ja musiikin avulla voidaan saada lapset ja nuoret ajattelemaan kiusaamisen seurauksia. Jaren sanoitukset ovat jo auttaneet monia eteenpäin vaikeissa tilanteissa ja biisi koulukiusaamisesta voisi kirjaimellisesti pelastaa henkiä, Nea kirjoittaa.

Nämä vastaukset on valittu Jare vs. Cheek -skabavoittajien biisiehdotuksista. Voittajat pääsevät katsomaan Mika Nivan ohjaaman dokumentin ennen muita Cheekin kanssa lauantaina 7. marraskuuta. Kaikkiin skabavoittajiin on otettu henkilökohtaisesti yhteyttä. Kiitos kaikille osallistujille!

Lue myös:

Dokumentti näyttää Cheekin tragedian – näin käy, kun mikään ei riitä

Cheek vahvistaa huhut: Alpha Omega jäänee viimeiseksi levyksi – "Tuntuu, ettei mulla ole mitään"