Hyppää pääsisältöön

Tuhkimopäivä: Merja sai päivänsä tuhkimona!

merja ja tytöt2
Puuteripoliisit: Miia, Hanna, Merja, Katri, Tarja ja Johanna. Kameran takana Annamari. Naiset ovat meikkaajia Ylen ohjelmissa. merja ja tytöt2 tuhkimotarinoita

Tamperelainen Miia ystävineen muodosti Tuhkimotarinoiden innoittamana ystäväringin, jossa vuorotellen vietetään yhden naisen tuhkimopäivää.

”Ajattelin, että jokaisella ihmisellä pitäisi olla päivä, jolloin saa olla omalla tavallaan tuhkimona. Tehdä ystävien kanssa asioita joista tykkää ja yllättyä kuten Tuhkimotarinoissa”, kertoo idean äiti Miia.

Ensimmäisenä ystäväringistä päivänsä tuhkimona saa Merja! Ideana on, että päivän aikana toteutetaan Merjan unelmia, järjestetään yllätyksiä, hukutetaan kehuihin, käydään Merjan elämää läpi ja jaetaan nämä kokemukset ystävien kanssa.

merja ja antti
merja ja antti tuhkimotarinoita

Pahvinen Elvis ja Antti Heikkilä

Punatiilisen omakotitalon pihaan kaartaa kaksi henkilöautollista naisia. Talon emäntä Merja odottaa jo innoissaan.

”Tiesin varata tämän päivän ystävilleni, mutta päivän kulusta mulla ei ole aavistustakaan”, Merja nauraa.

Kuoharikilistysten jälkeen seitsemän naisen karavaani ottaa suunnan kohti Lahtea. Määränpää selviää Merjalle vasta, kun Lahti-kyltit alkavat näkyä.

Sain päivästä ihan valtavasti energiaa!

Lahdessa ystävykset pakkautuvat stand up –koomikko Sami Hedbergin keikalle eturiviin. Hedbergiin on oltu etukäteen yhteydessä ja hän on luvannut huomioida eturivissä vedet silmissä nauravan Merjan showssaan erityisesti. Merja ei tietysti tiedä tästä mitään. Hedberg kysyykin useampaan otteeseen illan aikana Merjalta tämän vointia ja fiilistä.

”Pelkäsin, että Hedberg pyytää lavalle tai aloittaa piikittelyn, mutta hän huomioikin nätisti ja siitä tuli kiva fiilis", Merja myöntää.

merja ja tytöt
merja ja tytöt tuhkimotarinoita

Elämäntarina yllätti ystävätkin

Lahdesta naiset suuntaavat Sappeeseen vuokraamaansa mökkiin. Merjan idoli on lääkäri, ravintoguru Antti Heikkilä, mutta koska hänen tapaamisensa ei onnistu, saa Merja tyytyä Pahvi-Anttiin. Lohdutukseksi hän saa myös toisen idolinsa Elviksen -pahvisena.

Mökillä naiset kokkaavat terveellistä ruokaa Merjan ja Antti Heikkilän oppien mukaan. Ystävät ovat pyytäneet Merjalta lempibiiseistä listan ja ne raikaavat ruuanlaiton taustalla, kun itse tuhkimo joraa ja nauttii kuoharia muiden kokatessa.

Merja on käynyt päivän aikana läpi koko elämäntarinansa ystäviensä kanssa ja yllätyksiäkin tuli – vaikka osa naisista on tuntenut Merjan yli kaksikymmentä vuotta!

”Kävimme läpi niin lapsuuttani viulunsoittoineen ja Englannissa viettettyine au-pair –matkoineen kuin elämän kompastuskiviä, avioeroa ja muita vaikeita aikoja. Välillä itkimme ja välillä nauroimme tikahduksiin asti yhteisiä kommelluksia ja omia mokiani.”

mökillä
mökillä tuhkimotarinoita
villasukat kattoon
villasukat kattoon tuhkimotarinoita

Ystävien kehuviestit

Merjan ainoa toive päivälle oli ollut yhdessäolo ja keskustelu. Niinpä päivä kääntyy illaksi, ilta yöksi ja viimein aamuksi, kun ystävykset juttelevat henkeviä aamuviiteen.

”Sain päivästä ihan valtavasti energiaa! Ystävät olivat kirjoittaneet lapuille ihania asioita minusta, kehuivat kehumasta päästyäänkin. Nyt nämä viestit ovat minulla tallessa pahan päivän varalle. Voin palata niihin, jos usko itseeni meinaa kadota”, Merja kiittelee onnellisena.

Hieno idea! Kiitos Merja ja ystävät! Olisiko tämä sitä, mitä sinunkin ystäväpiirisi kaipaisi!?!


Kaikki Tyttöjen illan jaksot Areenassa

Seuraa meitä:
https://www.facebook.com/tuhkimotarinoita

https://instagram.com/tuhkimotarinoita/

https://twitter.com/tuhkimotarinoit

Lisää ohjelmasta

 • Tuhkimopäivä: Huutokauppaa, ystäviä ja yksisarvisia

  Huutokauppa ja yksisarvishoito värittivät Anskun päivää.

  Pari vuotta sitten Ansku olisi toivonut tuhkimopäivältään adrenaliinia, laskuvarjohyppyä ja miesstrippareita. Elämäntilanteen vilkastuttua vähän liiaksikin hän lopulta toivoi jotain rauhallisempaa ja ystävät laittoivat tuumasta toimeen.

 • Vahvinkin voi heikolla hetkellä ajautua itsetuhoisuuteen

  Tuhkimotarinoiden päähenkilöt pohtivat selviytymistään.

  Ulla halvaantui 15-vuotiaana ja päätyi pyörätuoliin. Nyt hän ajaa ratamoottoripyörää ja on kahden lapsen äiti. Heikkojakin hetkiä on ollut - ainakin aluksi. Tuhkimotarinoiden kolmannen tuotantokauden päähenkilöt tapasivat ensimmäistä kertaa toisensa Mitä kuuluu, Ulla? -jakson kuvauksissa. He löysivät paljon yhtäläisyyksiä niin toistensa itsetuhoisista ajatuksista, identiteetin rakentamisesta kuin selviytymiskeinoistaankin.

 • TUHKIMOTARINOITA - Mitä heille kuuluu nyt?

  Mitä Tuhkimotarinoiden päähenkilöille kuuluu nyt?

  TUHKIMOTARINOITA - Mitä heille kuuluu nyt? -sarjassa ohjaaja Mape Morottaja haluaa tietää mitä Tuhkimotarinoiden päähenkilöiden elämässä on tapahtunut kuvausten jälkeen ja kutsuu heidät kylään.

 • Miltä tuntuu pelätä, että läheinen tappaa itsensä?

  Nannan mieli särkyi ja veli pelkäsi Nannan satuttavan itseää

  Nannan pikkuveli teki itsemurhan. Isosiskon mieli särkyi. Hän päätyi yrittämään itsemurhaa ja lopulta mielisairaalaan. Pikkuveli Jussi oli menettänyt juuri veljensä ja joutui nyt pelkäämään siskonsa elämän puolesta. Miltä tuntuu pelätä läheisensä satuttavan itseään?