Hyppää pääsisältöön

Krista Siegfrids ja Roope Salminen juontavat Uuden Musiikin Kilpailun 2016

Kauden 2016 kilpailijat on valittu ja heidät paljastetaan tammikuussa. Julkistustilaisuus näkyy suorana osoitteessa yle.fi/umk tiistaina 12.1. klo 12.00. UMK-lähetykset alkavat Yle TV2:lla helmikuussa. Katso kauden startin kunniaksi tehty juontajien yhteisbiisi ja -video Juontoharjoitukset yläpuolelta!

Juontajina alkavalla kaudella nähdään aikaisemmilta vuosilta tuttuja kasvoja. Roope Salminen jatkaa juontotehtävissä ja hänen parinaan kehrää UMK-voittaja ja Suomen euroviisuedustaja 2013 Krista Siegfrids! Juontajapari julkistettiin suorassa Nenäpäivä-show'ssa Yle TV2:lla 6.11.

Kristalle juontajan pesti on ensimmäinen laatuaan. Luotto tuoreiden kollegoiden välillä on vahva jo ennakkoon. “On hienoa juontaa Roopen kanssa, koska Roope on niin hauska tyyppi. Eli odotukset ovat korkealla”, Krista kertoo.

Roope komppaa sujuvasti ja ymmärtää Kristan fiilikset täysin uuden työnkuvan äärellä: “On supersiistiä juontaa Kristan kanssa! Krista ei ole aiemmin juontanut suoria lähetyksiä, eli Kristalla on vähän sama tilanne kuin mitä mulla oli viime vuonna. Tuntuu hassulta, miten paljon vuodessa on tapahtunut. Suunta on molemmilla vielä ylöspäin!”

Juontajat eivät ole vielä kuulleet kilpailukappaleita, mutta se pelkästään lisää Kristassa innostuksen väreitä. “Odotan innolla, että saan tavata kaikki kilpailijat ja kuunnella biisit. Euroviisut ja UMK ovat spektaakkeleita, joissa saa tehdä hulluja ja hauskoja juttuja! Let's get this carneval started! En malta odottaa!”, UMK-voittaja 2013 hehkuttaa.

Edellisvuoden kokemuksella Roope uskaltautuu hieman spekuloimaan kauden kulkua: “Musta tuntuu, että tällä kaudella UMK:ssa äänestysherkkyys on valttia. Viime vuonna UMK:ssa oli paljon hyviä juttuja ja olin itse tosi tyytyväinen kauteen. Nyt ollaan sitten vielä hiottu hommaa paremmaksi. Tulee kova kausi, mulla on tosi luottavainen olo.”

Hiominen parivaljakon kohdalla onkin alkanut jo hyvissä ajoin ennen kauden alkua. Mikä olisikaan kahdelle muusikolle parempi tapa sulattaa juontokemia saumattomaksi kuin levyttää yhteisbiisi! UMK-kauden käynnistymistä juhlistamaan on tehty kappale ja video Juontoharjoitukset. Toinen biisin kirjoittajista on Roope Salminen. Hän kehuu juontajakollegansa laulutaitoa ja heittäytymiskykyä varauksettomasti.

“Biisi on tehty Jarkko Enqvistin kanssa ja sitä oli kiva tekstittää ja säveltää. UMK:n tuotantotiimillä se jäi ainakin heti soimaan päähän. Eli ollaan hyvän pop-biisin äärellä. Kristan kanssa on hyvä tehdä musaa. Hän on taitava ja itseironinen laulaja eikä sanonut ehdotuksille ei!”, Roope summaa.

Katso video Juontoharjoitukset tämän artikkelin ylälaidasta! UMK-kilpailijat julkistetaan 12.1. klo 12.00 osoitteessa yle.fi/umk ja lähetykset televisiossa alkavat Yle TV2:lla helmikuussa.

Uusimmat sisällöt - UMK 2016