Hyppää pääsisältöön

Mitä mieltä olet Timo Soinista, Sebastian Tynkkynen?

Perussuomalaista erotettu perussuomalaisten nuorten puheenjohtaja Sebastian Tynkkynen vieraili 6. marraskuuta YleX:n Foorumilla vastaamassa lukijoiden kysymyksiin. Foorumin käyttäjät saivat kysyä Tynkkyseltä tunnin ajan ihan mitä vaan.

Sebastian Tynkkynen // Kuva: Promokuva

@mattiryynanen: Mitä mieltä olet pakkoruotsista? Olisiko Suomi parempi yksikielisenä maana? Aiotteko ajaa vielä pakkoruotsin poistamista eduskunnassa?

Suomi tarvitsee pienenä maana monien kielten osaamista. Siksi pakkoruotsi on resurssien ja motivaation haaskaamista. Kaikilla pitäisi olla vapaus valita opiskelemansa kielet tarjolla olevista. Olen 100% edelleen pakkoruotsin poistamisen kannalta ja tulen edistämään sitä. Ihan kyllästymiseen saakka.

@t0ni: Onko olo yhtään helpottunut, kun et enää uutislööppien ykkösaihe? On hallituskriisiä ja Mäntylän petoskohua.

Juu, se oli aika raskasta. Siinä mentiin varmaan sadan haastattelun päivävauhtia, kun toimittajat soittelivat uudelleen ja uudelleen ja kysyivät lisätietoja. Mutta toisaalta en ole koskaan puolestaan kokenut niin vahvaa tukea, kuin juuri tänä aikana. Kun aihe on pinnalla, ihmiset tulevat hyvin avoimesti rohkaisemaan kadulla ja pyytävät, ettei antaisi periksi epäoikeudenmukaisuuden edessä.

@anonyymi30147: Millaista toimintaa toivoisit suomalaismepeiltä Brysselissä? Ovatko he ajaneet oikeita asioita siellä tai toivoisitko lisää läpinäkyvyyttä EU-politiikkaan?

Mahdollisimman paljon sitä punaista nappia, kuten Terho aikanaan. Ei lisää turhaa sääntelyä.

@maikki991: Mitä mieltä olet Timo Soinista?

Taitava poliitikko.

@t0ni: Mielestäni EU:ssa pitäisi olla mukana ja yrittää muokata EU:sta sellaista yhteisöä, jossa myös perussuomalaiset viihtyisivät. Onko se mahdoton yhtälö?

Tässä ei ole kyse perussuomalaisten viihtymisestä, vaan Suomen kansallisesta edusta ja itsenäisestä päätöksenteosta. Se ei näytä hyvältä nykyisen kehityssuunnan valossa, jossa mennään selvästi kohti liittovaltiota. Jos minusta olisi kiinni, hyppäisimme junasta pois tässä kohtaa, ennen kuin ajetaan seinään. Tämä on myös edustamani nuorisojärjestön, Perussuomalaisten Nuorten, virallinen kanta.

@anonyymi21014: Voisitko kuvitella kuuluvasi johonkin toiseen puolueeseen kuin perussuomalaisiin?

Kun lähdin mukaan puoluepolitiikkaan, perehdyin eri eduskuntapuolueiden ohjelmiin. Perussuomalaiset näytti omalla kohdallani selvimmältä vaihtoehdolta, sillä eurooppapoliittiset linjaukset olivat minulle yksi tärkeimmistä kysymyksistä. Minun on hyvin vaikea kuvitella, että nykyisten puolueiden kannat tässä suhteessa muuttuisivat. Perussuomalaiset on edelleenkin EU-kriittisin eduskuntapuolue.

Käy lukemassa lisää kysymyksiä ja vastauksia täältä!

KMV-vieraina ovat aiemmin olleet muun muassa Jukka Poika, Justimus, Roope Salminen ja Jon-Jon, Isac Elliot, Mikael Gabriel, Nikke Ankara, Cheek, Esko Seppänen ja Kasmir.