Hyppää pääsisältöön

Keko Salata Piinapenkissä: Himoitsen kouluruokaa

Piinapenkissä Himotuimpien vieraat pääsevät vastaamaan sellaisiin kysymyksiin, joihin on hankala varautua. Mistä tekemästään kappaleesta Keko Salata eli tuottaja Sakke Aalto on erityisen ylpeä, ja onko hän enemmän sovinisti kuin feministi?

Keko Salata Piinapenkissä // Kuva: YleX/Teemu Saarinen

Keko Salata julkaisi viime keväänä Vapaa-nimisen sinkunvalkoiseen naamioon pukeutuneena. Tuoreimman, YleX:n soittarillekin äänestetyn Melkein kuollut -sinkun myötä Keko Salata riiisui naamarinsa, ja hän paljastui tuottaja Sakke Aalloksi. Hän on tehnyt hittibiisejä monille artisteille, kuten Cheekille, Auroralle ja JVG:lle.

Sinkkusi Vapaa ja Melkein kuollut ovat melko synkkiä sanoituksiltaan, onko maailmassa sinusta liikaa positiivisia kappaleita?

Ei, maailman biiisibalanssi on minusta ihan okei. Minulta tulee varmaan iloinenkin biisi, mutta senkin biitti on surullinen. Jos laulat jostain juhlista ja kappale on pelkkää duuria, se on tårta på tårta – ja liikaa.

Millainen feministi olet?

En ole feministi. Pitäiskö minun vastata jotain muuta, kuin mitä JVG vastasi? Olen jätkien kanssa samaa mieltä. Olen pahoillani, että miehillä on jotkut asiat helmpompia, ja he kokevat suosimista esimerkiksi yritysmaailmassa. Tasa-arvo on minulle tärkeää. Minua esimerkiksi ärsyttävät sellaiset kunnon äijät ja miesmeininki, olen ehkä vähän naisellinen. Okei: olen feministi. Eikun en ole. Koskeeko tämä kysymys nyt Sakke Aaltoa vai Keko Salataa?

Onko toinen niistä enemmän sovinisti tai feministi?

Ei sovinisti ole kukaan! Ei yhtään sovinismia. Minussa on viisi prosenttia feminismiä ja loput jotain muuta.

Guilty pleasure?

Himoitsen kouluruokaa, laitosruokaa, sairaalasafkaa. En ikinä syö sitä, mutta minulla on jäänyt hyvä fiilis kouluruoasta. Kaikki muut moittivat sitä, enkä aina kehdannut hakea lisää. Muut olisivat ehkä ajatelleet minua oudoksi.

Paras biisi, jonka olet ikinä tehnyt?

En voi sanoa. Tämä Melkein kuollut on todella onnistunut biisi, seison sen takana täysin. Auroran Se soi -biisistä olen myös superylpeä, se on todella onnistunut. Tykkään kaikista tekemistäni kappaleista.

Kummalle puolen näkkäriä voi laitetaan, reiälliselle vai reiättömälle?

Reiätön on näkkärin alapuoli, joten voi levitetään sille reiälliselle puolelle. Kouluruokalassa näkkärit oli aina tarjolla reikäpuoli ylöspäin, joten se on yläpuoli. Tiedän että JVG vastasi tähän ihan väärin, pojille vaan terveisiä.

Meneekö hyvistä kappaleista liian paljon kiitosta niiden esittäjille eikä tekijöille kuten juuri sinulle?

Ei, en ole ikinä hamunnut sellaista kiitosta. Kiva jos joskus muistetaan. Se on pelin henki, artisti on etualalla ja tekee myös paljon töitä. Me biisintekijät olemme vähän tällaisia nörttejä ja hiljaisia.

Kuuntele Keko Salatan koko haastattelu alta!