Hyppää pääsisältöön

Nea Mickelsson ratsastaa sheikkien arabeja

Nea Mickelsson on saanut matkaratsastuskuumeen jo äidinmaidossa. Nean äiti on pitkän linjan matkaratsastusaktiivi, tuomari sekä valmentaja, minkä myötä myös Nean isoveli on kansainvälisen tason matkaratsastaja. Nea laitettiin hevosen selkään jo pienenä lapsena ja hän starttasi ensimmäiset kilpailunsakin erikoisluvalla alle 10-vuotiaana. Varhain aloitettu urheilu toi tuloksia nopeasti, ja Nea voitti SM-kultaa historiallisessa 12-vuoden iässä. PM-kisoissa Nea on ollut viides ja tilillä on myös NBCH-joukkuepronssi.

Nyt 15-vuotias Nea on ehtinyt kiertää maailmaa hevosten perässä. Nea kutsuttiin viime vuonna harjoittelemaan ja kilpailemaan Dubaihin maailman parhailla matkaratsastushevosilla. Nea viettikin paahtavan auringon alla yhteensä 10 kuukautta ratsastaen ja kilpaillen.

Dubaissa matkaratsastus on suunnattoman suosittua, ja kysyntää Nean kaltaisille hyville kuskeille on. Tällä hetkellä Nea on Suomessa suorittamassa peruskoulua loppuun. Tulevaisuudessa Nea toivoo edustavansa Suomea arvokilpailuissa, ja seuraavana etappina häämöttävät vuoden 2016 MM-kisat.

Ruuna Solomonas on Nean ykkösratsu, vuonna 2001 syntynyt arabi. Arabit ovat tunnetusti hyviä matkaratsastushevosia, ja Solomonas soveltuu lajiinsa erityisesti suuren sydämensä ansiosta. Hevosella on siis hyvän luonteensa ansiosta myös fyysisesti suuri sydän, mikä auttaa palautumisessa. Hevonen on useana vuonna ollut paras suomalainen FEE-rankingissä ja voittanut SM-kultaa sekä PM-joukkuehopeaa.

Kommentit
 • SUMMERIN PODCASTSARJASSA KYSYTÄÄN "ONKS KAIKKI OK?"

  17-vuotias Milla selvittää podcastsarjassa tunnetilojaan.

  “Kaikki ok?" -podcastsarjassa 17-vuotias Milla Solaranta pohtii elämänsä suuria tunnetiloja ja päästää kuulijan kurkistamaan tunne-elämänsä syövereihin.

 • Kesä ilman pomoa?!

  Miltä tuntuisi olla yrittäjä ja oma pomosi?

  Oletko unelmoinut oman rantakahvilan pitämisestä parhaan kaverin kanssa? Tai miettinyt, miten saada kaveriporukalla rahat kokoon yhteistä reissua varten?

 • Tume menee taas oikeisiin töihin

  Tume menee taas oikeisiin töihin

  Tume kävi viime kesänä todistetusti oikeissa töissä. Te halusitte nähdä lisää ja saamanne pitää. Toinen kausi Tumen oikeita töitä löytyy nyt Areenasta.

 • Ystäväni hevosen lukijoiden parhaita leirimuistoja

  Unelmien leirillä sattuu ja tapahtuu.

  Ratsastusleireillä aina sattuu ja tapahtuu. Kysyimme lukijoilta Instagramissa, millaisia muistoja heille on kertynyt leirikesien aikana. Mukaan mahtuu hullunkurisia kokemuksia sekä ihania tunnelmia tärkeiden hevosten kanssa. @aanniella Varmaa yks hauskimmista kommelluksista tapahtui vuonna 2016, kun hengailtiin asuinrakennuksessamme.