Hyppää pääsisältöön

YleX sai kokoon 16 000 euroa Nenäpäivä-keräykseen – summalla koulutarvikkeita lähes 5 000 bangladeshilaiselle lapselle

YleX:n suurin ponnistus Nenäpäivän hyväksi oli Bailumaraton. Vielä viimeisenä päivänä YleX Jälki-istunnon juontajat onnistuivat kasvattamaan pottia sadoilla euroilla.

YleX:n bailuporukan tarkoituksena on kerätä mahdollisimman paljon rahaa Nenäpäivä-pottiin.

Vuosittainen hyväntekeväisyyskampanja Nenäpäivä huipentui eilen perjantaina Nenäpäivä Show’hun Yle TV2:lla. YleX:n tiimi sai kasaan 16 008 euroa kehitysmaiden lasten auttamiseksi.

Summalla voidaan rahoittaa esimerkiksi lähes 5 000 bangladeshilaislapsen koulutarvikkeet. Summan avulla voitaisiin myös taata 1 600 nepalilaiselle perheelle toimeentulo vuoden ympäri lahjoittamalla vihannesten siemeniä satokauden ulkopuoliseen viljelyyn. YleX:n keräämällä rahamäärällä voisi myös maksaa 14 bangladeshilaisen opettajan palkan ja sosiaalietuudet.

YleX:n juontajat olivat hyväntekeväisyystempauksessa innolla mukana, sillä viime viikolla neljän juontajan iskujoukko kiersi edellisenä viikonloppuna 40 bileet Bailumaratonilla. Bileissä Alma, Viki, Samuel ja Tommi kannustivat ihmisiä lahjoittamaan rahaa hyvään tarkoitukseen. Muut juontajat kerryttivät pottia samanaikaisesti erikoisradiolähetyksissä Helsingin Lasipalatsilla.

Perjantaina YleX:n tiimin potti kasvoi vielä huimat 4 000 euroa, kun YleX Jälki-istunnon juontajat soittivat lähetyksessään ainoastaan Pää-Äijien musiikkia puolentoista tunnin ajan joka kerta, kun rahaa lahjoitettiin lisää. Kun lahjoitussumma lopulta kipusi 16 000 euroon, Bailumaratonilla YleX:n juontajille heitetty haaste toteutettiin Bailumaratonin päätösbileissä Tampereella. YleX Aamun Tommi ja Samuel ottivat samanlaiset napakorut.

Avaa Instagram postaus

Koko Nenäpäivä-kampanja on kerännyt tähän mennessä 2,55 miljoonaa euroa. Keräys jatkuu vuoden loppuun saakka. Voit osallistua hyvän tekemiseen täällä.

Lue kaikki Bailumaratonista täältä!

Lue myös:

YleX:n soittolista sekaisin – puolitoista tuntia putkeen Pää-Äijiä

Lahjoititte rahaa hyväntekeväisyyteen, ja sitten Tommi pyllisti – nämä haasteet toteutuivat

Nenäpäivä-show vilisee tähtiä – mukana Cheek, JVG, Robin ja Antti Tuisku