Hyppää pääsisältöön

Erikoinen moka mahdollisti Costa Rican ensimmäisen samaa sukupuolta olevien avioliiton – syntymätodistuksen mukaan toinen naisista on mies

Jazmín Elizondo on laillisesti naimisissa Laura Flórez-Estradan kanssa, vaikka samaa sukupuolta olevat eivät voi Costa Rican lakien mukaan avioitua keskenään

Sateenkaarilippu. // Kuva: EPA / Antonio Lacerda.

Costa Ricasta tuli ensimmäinen Väli-Amerikan maa, jossa samaa sukupuolta olevat henkilöt on vihitty avioliittoon. Vihkimisen tekee kummalliseksi se, että se tapahtui täysin laillisesti, vaikka samaa sukupuolta olevat eivät ole oikeutettuja menemään Costa Ricassa naimisiin.

Miten tämä on mahdollista?

24 vuotta sitten tapahtuneen mokan vuoksi. Syystä tai toisesta vuonna 1991 syntyneen Jazmín Elizondon syntymätodistuksessa lukee, että hän olisi mies, vaikka hän ei sitä ole, The Telegraph kertoo.

- Jaz on lain mukaan mies, mutta biologisesti nainen. Käytimme virhettä hyväksemme, Elizondon puoliso Laura Flórez-Estradan kertoo espanjalaiselle El Pais -lehdelle.

Pariskunta vihittiin heinäkuun lopussa. He joutuivat kuitenkin jännittämään lokakuun loppupuolelle saakka, hyväksyttäisiinkö heidän avioliittoaan vai ei.

- Tarkistimme joka päivä, että olemmeko virallisesti naimisissa. Lopulta saimme tietää, että olemmehan me, Flórez-Estradan sanoo El Paisille.

Costa Rica hyväksyi samaa sukupuolta olevan parin parisuhteen rekisteröinnin. Samaa sukupuolta olevien henkilöiden avioliitto säilyi laittomana.

Muokattu 9.11. klo 19:56 Costa Rica ei ole ensimmäinen katolinen maa, jossa saman edustajat ovat menneet naimisiin, vaikka jutussa näin aiemmin väitettiin.

Lue myös:

Paavi Fransiscus kiittelee Italiassa äläkän aiheuttanutta homomyönteistä lastenkirjaa humaanien arvojen levittämisestä

Setan puheenjohtaja Aamu-tv-sutkautuksestaan: "Hömpsönpömpsön on kuin musta t-paita: sopii kaiken kanssa"

Jari Tervo homoliittojen vastustajille: Miten te kehtaatte?

Ranneliike ja Lepakkolaakso – millaista on sateenkaarimedia?