Hyppää pääsisältöön
Aihesivun Viikko koulussa pääkuva

Karjaan yhteiskoulu - tavallinen koulu, erityisen ihanat oppilaat

Karjaan yhteiskoulu ulkokuva
Karjaan yhteiskoulu Karjaan yhteiskoulu ulkokuva Kuva: Raaseporin kaupunki viikkokoulussa

Karjaan yhteiskoulu

Paikkakunta: Karjaa
Kouluaste: Yläkoulu (ja lukio)
Opettajia: 32
Oppilaita: 265 (+ 135 lukiossa)
Luokka, jolla vierailen: 8C

Karjaan yhteiskouluun tullaan läheltä ja kaukaa - Karjaalta, Tammisaaresta ja Pohjasta. Yläkoulu toimii samoissa tiloissa lukion kanssa ja henkilökunta on osittain yhteistä. Yhdessä vietetään myös erilaisia tilaisuuksia ja juhlia sekä pohditaan kehityshankkeita.

Koulukirjat kierrätetään
Yhteiset koulukirjat Koulukirjat kierrätetään Kuva: Yle/Tiina Jensen koulukirjoja pinossa

Syksy on alkanut - rehtori on virkavapaalla, B-talon remontti jatkuu ja työskentely tapahtuu osittain väistötiloissa. Raaseporissa satsataan tietotekniikkaan ja kaikki seiskaluokkalaiset ovat saaneet tablettitietokoneet. Tämä tuo mukanaan uusia haasteita opetukseen. Varsin tavallista koulumeininkiä siis...

Koulussa toimii myös Jopo-luokka - aktivoivalla opetuksella aktiivisia oppijoita. Opinnoissa vuorottelevat lähiopetus ja työpaikkaopiskelu

Vuoden teemaksi on koulussa valittu toisista välittäminen ja suvaitsevaisuus. Se näkyy myös koulun rennossa ilmapiirissä. Toimittajaa moikkaillaan ja tietotekniset ongelmat otetaan yhteiseksi haasteiksi. Minun suurin haasteeni tänään oli olla ajoissa - ruokalassa, kolmannen kerroksen luokassa...Kun kello soi on oltava paikalla. Luvassa on mielenkiintoinen viikko.

Seinämaalaus Karjaan yhteiskoulussa
Kuvia seiniin Seinämaalaus Karjaan yhteiskoulussa Kuva: Raaseporin kaupunki karjaan yhetiskoulun oppilaita
Ruotsin kielen tunti Karjaan yhteiskoulussa
Ruotsin kielen tunti Ruotsin kielen tunti Karjaan yhteiskoulussa Kuva: Yle/Tiina Jensen viikkokoulussa
Oppilaat zumbaavat koulun pihalla
Koko koulu zumbaa Oppilaat zumbaavat koulun pihalla Kuva: Raaseporin kaupunki zumba

Karjaan yhteiskoulun kotisivut

Yle Oppiminen seuraa Karjaan yhteiskoulun arkea ja kuluvaa viikkoa. Löydät meidät myös somesta: #viikkokoulussa

Kommentit

Viikko koulussa

 • JOPO-luokka - näe minut!

  Jopoluokalla opiskellaan asiat toisella tavalla

  Karjaan yhteiskoulun Jopo-luokalla tehdään ruokaa ja taidetta, jeesataan kaveria ja käydään työharjoittelussa. Jopo ei ole erityisopetuksen luokka, vaan työpainotteinen tapa suorittaa peruskoulu loppuun.

 • Tehtiin eikä meinattu

  Käden taidot pääsivät kunniaan köksässä ja kuviksessa.

  Torstaina Tampereen kristillisen koulun aamu alkoi kunnon säpinällä, kun kasiluokkalaiset pääsivät näyttämään kädentaitojaan ysiluokkalaisilla vahvistetussa valinnaisaineryhmässään - kuka kotitaloudessa, kuka kuvataiteessa. Tänään tehdään... Siitä se lähti kumpikin tunti käyntiin.

 • Älä kysy: "Miten meni koulussa tänään?"

  Koulussa tapahtuu päivässä enemmän kuin aikuisilla viikossa

  Ei siihen voi vastata. Koulussa tapahtuu päivässä enemmän kuin aikuisilla viikossa. Päivän aikana sattuu lukemattomia iloisia ja ei niin iloisia asioita. Oletko valmis kuuntelemaan ne kaikki?

 • Aja kondomiajokortti! Nykyajan seksivalistus käy suoraan asiaan

  Kondomia pääsee pukemaan – dildon päälle.

  Seksivalistus ei taida monelle olla se paras koulumuisto. Yksi kertoo, kuinka männävuosina opettaja oli yhtä jäykkä kuin kurkku, jonka päälle puki kondomia. Toinen taas muistaa, miten turhankin kekseliäs opettaja laittoi alastoman miehen ja naisen kuvat eri kalvoille – sitten hän liikutti kalvoja edestakaisin piirtoheittimellä. Nyt on toisin. Voi vaikkapa ajaa kondomiajokortin.

 • Oppilaita ja opettajia on aina - muu muuttuu

  Yhteenveto viikon vierailusta Karjaan yhteiskoulussa

  Käytävillä haisee meikki ja hiki. Kosteat ulkovaatteet höyryävät, pipot pysyvät tiukasti päässä. Ilmassa lentee v-sana jos toinenkin ja välillä pitää vähän läppästä kaveria päähän. Ihan vaan hellyydellä, kun sanoja ei löydy.

 • Oppilaat ovat fiksuuntuneet

  Koulu muuttuu kovaa vauhtia

  Jos joku väittää, että koulussa ei mikään ole muuttunut sitten 1960-luvun, niin se joku on väärässä. Kaikki on muuttunut.

 • Onko mikään muuttunut koulussa?

  Onko koulu yhtään muuttunut sitten 1970-luvun?

  Viikko koulussa meni nopeasti. On tilinteon aika. Katso kuvat ja vertaa, onko opinahjoissa mikään muuttunut sitten omien kouluaikojesi.

 • Metsäkylän koulun oppilaskunnan hallitus – sopuisaa ja demokraattista kokoustamista

  Metsäkylän kyläkoulun oppilailla asiat ovat hyvin.

  Metsäkylän koulun terve ilmapiiri ja hyvä henki tulevat vastaan kaikista yhteyksistä. Parhaiten ne huomaa oppilaista, joista säteilee iloisuus, aktiivisuus ja hyvä olo. Oppilaskunnan hallituksen sopuisuus ja demokraattinen henki voisi olla esimerkkinä monelle muullekin hallitukselle. Erimielisyydet keskustellaan rakentavasti pois ja kaikki näkökulmat huomioidaan.

 • Hyvän luokkahengen takana yhteinen huumori

  Viikin norssin 4 b luokassa on hyvä luokkameininki.

  Oppilaiden kysymykset, huumori ja hyvä luokkameininki yllättävät kerta toisensa jälkeen. Tämän päivän koulussa opetellaan tärkeiden tietojen lisäksi muodostamaan omia mielipiteitä, perustelemaan niitä ja toimimaan yhdessä ryhmän jäsenenä. Näitä taitoja on harjoiteltu Viikin norssin 4 b luokassa.

 • Arjen valopilkut

  Viikko koulussa summaus viimeisenä päivänä Lappeenrannassa.

  Kesämäenrinteen koulu Lappeenrannassa tarjosi viikon löytöretkeilijälle iloisia yllätyksiä tavan takaa. Oli kutkuttavaa olla mukana arjen pyörityksessä ja yrittää arvata mitä todellisia tarinoita kaiken nähdyn ja kuullun takaa pilkisti. Kuin biologian vitriinin pöllöt, pällistelin silmät pyöreinä ja yritin tulkita lappujen, kylttien, kuvien, ilmoitusten, ohjeiden ja julisteiden merkityksiä.