Hyppää pääsisältöön

Lumikuningatar

Kuva baletista Lumikuningatar
Kuva baletista Lumikuningatar Kuva: Kansallisooppera lumikuningatar

Teema esittää joulupäivänä Kansallisoopperan koko perheen menestysbaletin.

H. C. Andersenin satuun perustuva tarina sijoittuu sadan vuoden takaiseen Helsinkiin, missä Kai ja Kerttu seikkailevat: isoäiti on ostanut Kertulle peilin tietämättä, että siihen kätkeytyy Lumikuningattaren taikavoima.

Lumikuningatarta on esitetty loppuunmyydyille katsomoille vuosina 2012–2014. Lumikuningattaren koreografian on luonut Kansallisbaletin taiteellinen johtaja Kenneth Greve ja musiikin on säveltänyt Tuomas Kantelinen. Visuaalisen ilmeen ovat suunnitelleet Erika Turunen, Mikki Kunttu ja Pekka Helynen.

Teemalla nähtävä esitys on kuvattu syksyllä 2014. Taltioinnissa nähdään päärooleissa isoäitinä näyttelijä Krista Kosonen, Kerttuna ensitanssija Maria Baranova, Kaina ensitanssija Sergei Popov ja Lumikuningattarena ensitanssija Tiina Myllymäki. Lumikuningatar-baletin taltiointi on esitetty myös Finnkinon elokuvateattereissa keväällä 2015.

Teos jatkaa Kansallisoopperan ja Ylen vuonna 2014 aloittamaa yhteistyötä, joka tuo ooppera- ja balettiesityksiä jokaiseen suomalaiseen kotiin television ja radion välityksellä. Tänä vuonna Teemalla on esitetty myös Kullervo helmikuussa ja Kuorogaala huhtikuussa. Ensi tammikuussa kantaesitettävä Indigo-ooppera nähdään suorana lähetyksenä Teemalla 30.1.2016 ja Hulttion tie -ooppera kuullaan Radio 1:ssä 9.4.2016.

Lumikuningatar Kansallisoopperan sivuilla

Lisää ohjelmasta

Kommentit

Yle Teema

Teema Twitterissä ja Facebookissa