Hyppää pääsisältöön
Aihesivun Viikko koulussa pääkuva

Maittavaa kasvis-kalaruokaa

maanantain malliannos tampere
Maanantain mallieväät. maanantain malliannos tampere ruoka tampere malliannos

Vatsan täytettä ilman lihaa. Kalorit, proteiinit, kaikki on silti hanskassa.

Tampereen kristillisen koulun ruokala sijaitsee rakennuksen alakerrassa kaposen käytävän päässä. Tila on ala- ja yläkoulun yhteiseen oppilasmäärään nähden pieni, mutta ruokailun jaksottamisella kaikki kuitenkin ehtivät ruokailemaan.

tyhjä kouluruokala
Sopu sijaa antaa. tyhjä kouluruokala Kuva: Risto Salovaara, Yle ruokala
ruokalan keittiö tampere
Kaikille riittää. ruokalan keittiö tampere Kuva: Risto Salovaara, Yle ruokalan keittiö

Kolmihenkisellä keittiötiimillä ei mene sormi suuhun, vaikka liharuoat ovatkin "pannassa". Ammattilaiset osaavat hommansa. Maanantaina tarjolla oli makaronilaatikkoa ja proteiinit hoideltiin uunipavuilla ja salaatin tonnikalalla.

Ruokalassa kävi iloinen pulina ja ruoka tuntui maittavan.

ruoka-annoskyltti seinällä
Kukin nälkänsä mukaan. ruoka-annoskyltti seinällä Kuva: Risto Salovaara, Yle ruokala

Noutotiskiltä jokainen keräsi annoksensa nälkänsä mukaan, pojat selvästi tyttöjä reilumman. Jonossa ei tönitty eikä etuiltu, kun kaikki tiesivät, että ruokaa riittää.
pojan2 ruoka-annos
nuoren miehen nälkä pojan2 ruoka-annos ruoka tampere p2
koulukeittiön henkilökunta
Meillä on taito hyppysissä. koulukeittiön henkilökunta Kuva: Risto Salovaara, Yle koulukeittiö
tytön2 ruoka-annos
ei tyttökään nälkäiseksi jää tytön2 ruoka-annos ruoka tampere t2

Mielipiteet ruoasta ja ruokailutilasta olivat tyytyväisiä: "hyvää, riittävästi, vähintäin yhtä hyvää kuin kaupungin muissa kouluissa, lihaa vois joskus olla..."

Viikko koulussa

 • JOPO-luokka - näe minut!

  Jopoluokalla opiskellaan asiat toisella tavalla

  Karjaan yhteiskoulun Jopo-luokalla tehdään ruokaa ja taidetta, jeesataan kaveria ja käydään työharjoittelussa. Jopo ei ole erityisopetuksen luokka, vaan työpainotteinen tapa suorittaa peruskoulu loppuun.

 • Tehtiin eikä meinattu

  Käden taidot pääsivät kunniaan köksässä ja kuviksessa.

  Torstaina Tampereen kristillisen koulun aamu alkoi kunnon säpinällä, kun kasiluokkalaiset pääsivät näyttämään kädentaitojaan ysiluokkalaisilla vahvistetussa valinnaisaineryhmässään - kuka kotitaloudessa, kuka kuvataiteessa. Tänään tehdään... Siitä se lähti kumpikin tunti käyntiin.

 • Älä kysy: "Miten meni koulussa tänään?"

  Koulussa tapahtuu päivässä enemmän kuin aikuisilla viikossa

  Ei siihen voi vastata. Koulussa tapahtuu päivässä enemmän kuin aikuisilla viikossa. Päivän aikana sattuu lukemattomia iloisia ja ei niin iloisia asioita. Oletko valmis kuuntelemaan ne kaikki?

 • Aja kondomiajokortti! Nykyajan seksivalistus käy suoraan asiaan

  Kondomia pääsee pukemaan – dildon päälle.

  Seksivalistus ei taida monelle olla se paras koulumuisto. Yksi kertoo, kuinka männävuosina opettaja oli yhtä jäykkä kuin kurkku, jonka päälle puki kondomia. Toinen taas muistaa, miten turhankin kekseliäs opettaja laittoi alastoman miehen ja naisen kuvat eri kalvoille – sitten hän liikutti kalvoja edestakaisin piirtoheittimellä. Nyt on toisin. Voi vaikkapa ajaa kondomiajokortin.

 • Oppilaita ja opettajia on aina - muu muuttuu

  Yhteenveto viikon vierailusta Karjaan yhteiskoulussa

  Käytävillä haisee meikki ja hiki. Kosteat ulkovaatteet höyryävät, pipot pysyvät tiukasti päässä. Ilmassa lentee v-sana jos toinenkin ja välillä pitää vähän läppästä kaveria päähän. Ihan vaan hellyydellä, kun sanoja ei löydy.

 • Oppilaat ovat fiksuuntuneet

  Koulu muuttuu kovaa vauhtia

  Jos joku väittää, että koulussa ei mikään ole muuttunut sitten 1960-luvun, niin se joku on väärässä. Kaikki on muuttunut.

 • Onko mikään muuttunut koulussa?

  Onko koulu yhtään muuttunut sitten 1970-luvun?

  Viikko koulussa meni nopeasti. On tilinteon aika. Katso kuvat ja vertaa, onko opinahjoissa mikään muuttunut sitten omien kouluaikojesi.

 • Metsäkylän koulun oppilaskunnan hallitus – sopuisaa ja demokraattista kokoustamista

  Metsäkylän kyläkoulun oppilailla asiat ovat hyvin.

  Metsäkylän koulun terve ilmapiiri ja hyvä henki tulevat vastaan kaikista yhteyksistä. Parhaiten ne huomaa oppilaista, joista säteilee iloisuus, aktiivisuus ja hyvä olo. Oppilaskunnan hallituksen sopuisuus ja demokraattinen henki voisi olla esimerkkinä monelle muullekin hallitukselle. Erimielisyydet keskustellaan rakentavasti pois ja kaikki näkökulmat huomioidaan.

 • Hyvän luokkahengen takana yhteinen huumori

  Viikin norssin 4 b luokassa on hyvä luokkameininki.

  Oppilaiden kysymykset, huumori ja hyvä luokkameininki yllättävät kerta toisensa jälkeen. Tämän päivän koulussa opetellaan tärkeiden tietojen lisäksi muodostamaan omia mielipiteitä, perustelemaan niitä ja toimimaan yhdessä ryhmän jäsenenä. Näitä taitoja on harjoiteltu Viikin norssin 4 b luokassa.

 • Arjen valopilkut

  Viikko koulussa summaus viimeisenä päivänä Lappeenrannassa.

  Kesämäenrinteen koulu Lappeenrannassa tarjosi viikon löytöretkeilijälle iloisia yllätyksiä tavan takaa. Oli kutkuttavaa olla mukana arjen pyörityksessä ja yrittää arvata mitä todellisia tarinoita kaiken nähdyn ja kuullun takaa pilkisti. Kuin biologian vitriinin pöllöt, pällistelin silmät pyöreinä ja yritin tulkita lappujen, kylttien, kuvien, ilmoitusten, ohjeiden ja julisteiden merkityksiä.