Hyppää pääsisältöön

Ninjas in Pyjamasin toimitusjohtaja eroaa

Kuninkaanlinna, Tukholma
Ruotsin kilpapelaamisen kirkkain kruunu on ottanut viime aikoina paljon tahroja kiiltoonsa. Kuninkaanlinna, Tukholma Kuva: Kah Wai Lin kuninkaanlinna

Ninjas in Pyjamasin toimitusjohtaja Per Lilliefelth on tänään ilmoittanut eroavansa tehtävistään yhtiössä. Hän on kohdannut viime kuukausien aikana rajuakin kritiikkiä.

Kritiikki Lilliefelthiä kohtaan on kasvanut sen jälkeen, kun Breitbart-niminen verkkolehti julkaisi tietoja pelaajien maksamattomista palkoista. Breitbartin tietojen mukaan yhtiö on pelaajilleen velkaa 340 000 dollaria turnausvoitoista sekä pelinsisäisistä tarramyynneistä. Vanhimmat velat ovat syntyneet jo tämän vuoden tammikuussa.

NiP on itse syyttänyt turnausjärjestäjiä maksamattomista palkkioista. Breitbart tarkisti väitteiden paikkansapitävyyden eri turnausjärjestäjiltä ja totesi, että ne ovat maksaneet turnausmaksunsa ajoissa. Ainoastaan MLG joutui odottamaan useamman kuukauden ennen kuin pystyi maksamaan palkkiot, koska NiP ei ollut toimittanut heille tarvittavia verotustietoja.

YLE uutisoi jo aikaisemmin NiP:n ongelmista Ruotsin verottajan kanssa, joka on haastanut yhtiön oikeuteen maksamattomista veroista. Oikeudessa NiP:n omistajan Emil “HeatoN” Christensenin todettiin syyllistyneen lievään petokseen, ja hänelle määrättiin 40 päiväsakkoa sekä ehdonalainen vankeusrangaistus.

Omassa tiedotteessaan yhtiö tunnustaa, että osa syytöksistä Lilliefelthiä kohtaan pitää paikkansa, mutta huomauttaa, että joukossa on myös liioiteltuja ja keksittyjä väitteitä. Lilliefelth haluaa kuitenkin itse kantaa vastuunsa tehdyistä virheistä ja luopuu oma-aloitteisesti toimitusjohtajan asemastaan. Yhtiö kiittää Lilliefelthiä panoksestaan NiP:n eteen. Hänen toimitusjohtajakaudellaan NiP on noussut yhdeksi johtavista moninpeliorganisaatioista elektronisessa urheilussa.

Ninjas in Pyjamasin väliaikaseksi toimitusjohtajaksi asettuu Xtrfy:n entinen toimitusjohtaja Patric Jönsson. Jönssonilla on vahva tausta erilaisten IT-yritysten johtajana.

Lähteet:
Breitbart, Breitbart, nip.gl, nip.gl