Hyppää pääsisältöön

Yhteistä peliaikaa saman ruudun ääressä

Pikku Kakkosen ja Buu-klubbenin yhteinen mobiilipeli, Möllit
Pikku Kakkosen ja Buu-klubbenin yhteinen mobiilipeli, Möllit Kuva: Yle/ Pikku Kakkonen elder goo

BUU-klubben ja Pikku Kakkonen julkaisivat yhdessä pelattavan kosketusnäyttösovelluksen, Möllit. Möllit (engl. Elder GOO) ovat omituisia otuksia, joilla jokaisella on erityinen ominaiskykynsä. Möllejä kuljetetaan visaisten kenttien läpi sormella raahaamalla. Pelin tekee erityiseksi se, että kaikkia otuksia voi raahata yhtäaikaisesti. Peli siis soveltuu yhdessä pelattavaksi siten, että saman ruudun ääreen mahtuu useampikin pelaaja.

Möllit on suunniteltu esikouluikäisille ja sen on kehittänyt kotimainen Zaibatsu Interactive. Kenttien läpi pelaaminen tapahtuu rauhassa, lapsen tai lasten omalla tahdilla. Pulmia ja löydettävää riittää useampaankin pelituokioon.

Möllit toimii sekä iOS- että Android-laitteilla ja sen voi ladata leikittäväksi alla olevista linkeistä:
https://itunes.apple.com/fi/app/mollit/id1041946489?l=fi&mt=8
https://play.google.com/store/apps/details?id=fi.yle.zaibatsu.mollit

Peli on saanut julkaisunsa jälkeen hyviä arvosteluja sovelluskaupoissa. Erityistä kiitosta peli on saanut siitä, että se sopii aikuisellekin ja lapsen kannalta huoltajan aito innostus on tärkeää etenkin yhteistyötä tehdessä.

Riemukkaita pelihetkiä!

 • Askartele Pikku Kakkosen vauhdikkaat viidakkosynttärit

  Koristeita ja ideoita toiminnallisiin viidakkosynttäreihin.

  Kokoa hauskat viidakkosynttärit kotoa ja lähikaupasta löytyvillä materiaaleilla! Tulostettavat kutsukortit, lasinaluset ja muut koristeet luovat tunnelmaa ja kierrätysmateriaaleista toteutettavat puuhat takaavat sen, ettei juhlijoille tule tylsää. Eläimellistä menoa ja vihreyttä saa lisää vaikkapa tuomalla kattaukseen muovieläimiä ja sommittelemalla huonekasvit pöydän ympärille. Juhlien järjestämisessä vain mielikuvitus on rajana!

 • Postimies Pate erikoislähettipalvelusta

  Pate ei koskaan jätä kaupunkilaisia pulaan.

  Ystävällinen postimies ja hänen mustavalkoinen kissansa Jessi toimittavat postia ja paketteja ympäri Viherlaaksoa. Uusimmilla tuotantokausilla Pate on saanut ylennyksen erikoislähettipalvelun hommiin ja toimittaa paketteja mitä erilaisimmilla kulkuvälineillä. Postimies Paten uudet jaksot Pikku Kakkosessa maanantai-iltaisin 31.7. alkaen. Ohjelma on katsottavissa myös Lasten Areenassa 7 päivää ensilähetyksestä.

 • Simon maailmaan mahtuu monenlaista mahtavaa

  Simo on nokkela, pieni esikoululainen.

  Simo on nokkela, pieni esikoululainen. Simon elämässä tapahtuu paljon asioita, jotka voivat tapahtua kenelle tahansa lapselle. Isän ja äidin opastuksella Simo aloittaa koulun, menee hammaslääkäriin ja oppii ajamaan ilman apupyöriä.

 • Vilkki Ankka matkustaa ympäri maailmaa Pikku Kakkosessa

  Vilkki Ankka pistää tuulemaan.

  Vilkki on vilkas ankka, jolla on taipumus panna tuulemaan. Hän asustaa Mäkikolossa yhdessä ystäviensä Taneli-possun ja Vomppa-vompatin kanssa. Vilkki innostuu asiasta kuin asiasta eikä aina huomaa, että pieni harkinta auttaisi asiaa. Onneksi ystävät ovat apuna ja asiat saadaan aina hoitumaan parhain päin.