Hyppää pääsisältöön

Cheek suomirapin legendaarisimmasta joukkotappelusta: Väitettiin, että viilsin ranteen auki pankkikortilla

Paperi T ja Paleface muistelivat Jare vs. Cheek -dokumentin kuvauksissa, miten itähelsinkiläinen rap-ryhmä Memmy Posse ja Cheekin yhtye 5th Element ottivat aikoinaan yhteen Pipefest-lavan takana.

Suomirapin ikonisin joukkotappelu tapahtui Pipefestin bäkkärillä vuonna 2004, kun Cheekin jengi otti yhteen Memmy Possen kanssa. Käsirysystä liikkuu yhä monenlaisia tarinoita, koska silminnäkijöitä oli useita. Mika Nivan ohjaamasta _Jare vs. Cheek -_dokumentista pois jätetty pätkä kertoo oman version tapahtumaketjusta.

Paperi T kuvailee tapahtumaa hieman huvittuneena. Hänen mukaansa tilanne alkoi siitä, kun provokatiivisen Memmy Possen jätkät huutelivat lavalla keikan lopussa, että "me ei olla mikään v*tun Cheek".

- Jostain syystä joku meidän porukasta sai tekstiviestin, että kun keikka loppuu, niin tulee tappelu. Cheekin jengi on bäkkärillä ja tämä juttu selvitetään. Juoksimme bäkkärille katsomaan, mitä tapahtuu, Paperi T kommentoi.

Palefacen näkemys nujakasta poikkeaa vain hieman.

- Kuumaverisenä tunnettu Jaren broidi oli siellä ja pudotti ekan kaverin, pöydät lensivät ympäriinsä. Se oli todella uhkaava tilanne, mutta onneksi se rauhoittui. Se kuvasi sitä nälkää, mikä jengillä oli, eikä kukaan tietenkään jaksa mitään v*ttuilua kuunnella. Sehän on selvää, Paleface sanoo.

Cheek ei kommentoi tapahtumaa videolla, mutta suostuu kertomaan siitä YleX:lle.

- Se on ensimmäinen kerta, kun jouduin Seiskaan. Sinne oli tullut niin älytön määrä vinkkejä, että mulle soitettiin, mistä oikein on kyse. Hurjin huhu oli, että olin viiltänyt pankkikortilla jonkun tyypin ranteen auki, Cheek sanoo.

Niin ei ollut tietenkään käynyt, mutta joukkotappelusta tuli hyvin nopeasti yksi suomirapin legendaarisimmista tarinoista. Cheek kirjoitti ajan hengestä myös Profeetat-kappaleessaan, jonka hän esittää yhdessä Elastisen kanssa.

Skene monis osissa, kaikki niin kovin tosissaan. Kova kisa siit, kuka osaa ja piti nokittaa. Pienet piirit ja joka kaupungis omat jätkät. – Cheek, Profeetat

- Se oli sitä aikaa. Jengi oli niin kovin tosissaan silloin. En sano, ettei edelleen olisi tosissaan, mutta aika on eri.

Katso koko dokumentti alta.

Lue myös:

Cheek käyttää yhden Insta-kuvan ottamiseen tunteja – katso kohuttu dokkari täältä

Cheek-dokumentin ohjaaja Mika Niva: Välillä piti perustella Jarelle, miksi kamerat ovat paikalla

Fanit näkivät Cheek-dokumentin ennakkoon: "Jare pitää selkeää rajaa julkisuuden ja siviilielämän välillä"

Näistä aiheista fanit toivoisivat Cheekin räppäävän – teemoina kaksoisveli, rasismi ja jääkiekko

Dokumentti näyttää Cheekin tragedian – näin käy, kun mikään ei riitä

Cheek vahvistaa huhut: Alpha Omega jäänee viimeiseksi levyksi – "Tuntuu, ettei mulla ole mitään"