Hyppää pääsisältöön

Hän oli jo muusikko, näyttelijä ja juontaja – keväällä Roope Salminen on myös talk show -isäntä

Roope Salmisen, Maria Veitolan ja Tuomas Enbusken keskusteluohjelma alkaa helmikuussa 2016.

Roope Salminen on keväällä entistäkin kiireelisempi mies. // Kuva: YleX / Samppa Rautio

Monien unelma on olla menestyvän bändin keulahahmo. Sitä Roope Salminen on, mutta hänelle pelkästäänse ei riitä.

Roope Salminen & Koirat -yhtyeen lisäksi Salminen toimii Suomen mestaruuksia voittaneen improteatteriryhmä Kolinan taiteellisena johtajana, näyttelee muun muassa Apulannastakertovassa Teit meistä kauniin -elokuvassa ja juontaa vuoden 2016 Uuden Musiikin Kilpailun yhdessä Krista Siegfridsin kanssa.

Tänään tiistaina ilmoitettiin vielä, että Salminen juontaa yhdessä Maria Veitolan ja Tuomas Enbusken kanssa helmikuussa 2016 alkavaa Enbuske, Veitola & Salminen -talk show -ohjelmaa.

- Mulla on tästä aivan v*tun hyvä fiilis! Eihän homma voi paljon siistimmäksi muuttua. Olen katsonut paljon talk show -ohjelmia ja unelmoinut, että pääsisin vetämään sellaista, Salminen kertoo YleX:lle.

"Toivon, että Veitola ja Enbuske jäävät muutaman kauden jälkeen eläkkeelle, ja mä saan koko show'n itselleni."― Roope Salminen

Salminen on onnellinen etenkin siitä, että hän toimii tasavertaisena juontajana kokeneiden Veitolan ja Enbusken kanssa. Sidekickin rooli ei sanavalmiille muusikolle välttämättä sopisikaan.

- Toivon, että Veitola ja Enbuske jäävät muutaman kauden jälkeen eläkkeelle, ja mä saan koko show'n itselleni, Salminen kertoo virnuillen.

Eläkkeelle vetäytyminen on tuskin Veitolan mielessä. Kevään talk show on ensimmäinen, jota Veitola ei juonna yksin. Työskentely Salmisen kanssa houkuttelee Veitolaa, vaikka tämä ei juuri tunne Salmista.

- Roope Salminen on monimegalahjakkuus, Veitola sanoo.

Mutta kuinka Salmisella riittää aikaa vielä yhteen uuteen projektiin – tai itse asiassa kahteen? Myös Sub-kanavalla alkaa keväällä ohjelma, jossa Salminen on mukana. Hän ei kuitenkaan saa kertoa tästä sen enempää.

- Joudun karsimaan omasta henkilökohtaisesta elämästäni, parisuhteista ja ystävyyssuhteista. Lenkillä ja salilla ehtii kuitenkin käydä, Salminen kertoo.

Lue myös:

Krista Siegfrids ja Roope Salminen juontavat Uuden Musiikin Kilpailun – katso juontajien yhteisbiisi

YleX Apulanta-leffan kuvauksissa: Menestysbändin tarinaan mahtuu myös riitoja, epäonnistumisia ja romansseja

Näin rajusti Sanni, Isac Elliot ja Roope Salminen reagoivat uuteen YleX Aamuun – katso videot

Pete Parkkonen yllätysfiitistään: Roope Salminen soitti mulle madafakin darrassa