Hyppää pääsisältöön

Kandit-sarjan kolmas tuotantokausi porautuu syvemmälle

Kandit
Kandit kandit

Kandit-sarja jatkuu Yle TV2 -kanavalla maanantaina 7.12. klo 19

Kolmas tuotantokausi porautuu syvemmälle, kun vuoroon pääsevät hammaslääkärit. Katsojien suosioon noussut sarja seuraa neljän hammaslääketieteen kandin ensimmäistä kesää, kun heidän hoidettavanaan ovat oikeat potilaat.

Kandit Heikki, Henna, Jonna ja Elina (kuvassa vas.) joutuvat heti tositoimiin. Heikki tuskailee ensimmäisenä päivänä hankalan hampaanpoiston kanssa; Henna joutuu pian samaan, mutta tekemään työn vuodeosastolla taskulampun valossa; Elinan vastaanotolle saapuu hammaslääkäri-pelkoinen lapsi ja huutoa riittää; Jonnan potilaan suussa ei olekaan enää juuri muuta kuin juuria.

Heikki Laine on nelikon vanhin, 33-vuotias, ja ehtinyt elämässään tehdä muutakin kuin opiskella hammaslääketiedettä. Tietotekniikan diplomi-insinöörin ura vaihtuu ihmisläheisempään ammattiin. Heikki myöntää, että alan vaihto oli aikamoinen hyppäys. Kesätyöpaikka on jo sovittu Tampereelle.

Henna Hartikainen, 24-vuotias kuopiolainen, lähtee kesätöihin samaan terveyskeskukseen Iisalmeen kuin ystävänsä Jonna. Ystävykset eivät tienneet hakeneensa kesätöihin samaan terveyskeskukseen ennen kuin työpaikka varmistui. Molemmilla on jo mielessä millaisia hammaslääkäreitä he haluaisivat iisalmelaisille olla. - Haluaisin hammaslääkärinä olla empaattinen ja potilaat hyvin huomioiva. Ja tietysti mahdollisimman taidokas ja asiantunteva, Henna pohtii.

Oulusta kotoisin oleva, päättäväinen ja tehokas, 30-vuotias Jonna Kaikkonen opiskelee samoin kuin Heikki jo toista ammattiaan. AMK-insinöörin alan vaihto tuli eteen aika pian jo valmistumisen jälkeen. - Tietenkin 22-vuotias insinööri, nainen, ei ole se kaikkein uskottavin tuolla työmarkkinoilla, Jonna naurahtaa ja kertoo sen yhdeksi syyksi. Aikaan saavalla nuorella naisella on jo 3 - ja 6 - vuotiaat tytöt. Kesä onkin haastava, sillä mies ja lapset jäävät Ouluun Jonnan lähtiessä Iisalmeen.

Elina Väyrynen on 22-vuotias, urheilullinen ja aktiivinen nuori nainen. Treeniä saattaa olla seitsemänä päivänä viikossa. - Tosi hyvä, että on opiskeluiden ohella jotakin muuta mihin saa keskittyä, niin opiskeluasiat jää kouluun. Elina on kotoisin Torniosta ja kesätyöt odottavat Rovaniemellä.

Miten sujuu kesä vieraalla paikkakunnalla kun vastassa ovat nuoreen hammaslääkäriin kohdistuvat ennakkoluulot ja suomalaisia riivaava hammaslääkäripelko? Kumpi jännittää enemmän, lääkäri vai potilas? Onko heistä hammaslääkäreiksi?

Sarjan traileri

Julkaisuaikataulu Yle TV2 -kanavalla

ma 7.12. klo 19
ti 8.12. klo 19
to 10.12. klo 19
ma 14.12. klo 19
ti 15.12. klo 19
ke 16.12. klo 19
ma 21.12. klo 19
ti 22.12. klo 19

Jaksot nähdään uusintana aina saman päivän myöhäisillassa ja lauantaina aamupäivässä.
Yle Areenasta sarja löytyy kokonaisuudessaan heti aloituspäivänä.

Lue myös - yle.fi:stä poimittua