Hyppää pääsisältöön

Liikkumavara

Kansanedustaja Sirpa Asko-Seljavaara dokumentissa Liikkumavara
Kansanedustaja Sirpa Asko-Seljavaara kokouksessa Kansanedustaja Sirpa Asko-Seljavaara dokumentissa Liikkumavara liikkumavara

Oletko koskaan miettinyt mitä kansanedustajasi tekee kaikki vaalien väliajat? Annika Grofin elokuva kuvaa yhden lain synnyn eduskunnassa alusta loppuun. Kamera on päästetty valiokunnan tiukasti suljettujen ovien taakse, eduskuntaryhmiin ja käytäväkeskusteluihin.

Annika Grofin elokuvassa eletään muutama hektinen kuukausi neljän kansanedustajan mukana seuraten yhden lain syntyä valiokunnan käsittelyssä. Tekijä kuljettaa katsojan lähietäisyydellä politiikan tekemisen taustoihin, valiokunnan suljettujen ovien taakse, eduskuntaryhmiin ja käytäväkeskusteluihin. Kukin hoitaa työnsä omalla tavallaan.

Politiikka on omien arvojen puolesta kamppailua sekä peliä poliittisten päätösten takana, mutta myös kovaa arkista työtä. Pääsemme kurkistamaan kansanedustajan työelämään arjen tasolta, läheltä. Miten henkilökohtaisia kysymykset käsittelijöilleen loppujen lopuksi ovat? Mistä edustajat ylipäänsä itse päättävät?

Todellinen jännäri, joka opettaa 90 minuutissa enemmän politiikan turhauttavasta pelistä kuin Helsingin Sanomat ja tv:n iltauutiset vuoden aikana.― Metro-lehti 16.1.2009

Liikkumavara palkittiin Tampereen elokuvajuhlilla 2009 parhaana kotimaisena yli 30-minuuttisena elokuvana. Se sai myös festivaalin yleisöpalkinnon kotimaisten sarjassa.

Elokuva on nähty TV2:n Dokumenttiprojektissa vuonna 2009.

  • Liikkumavara, Suomi 2009. Ohjaus Annika Grof. Tuotanto Illume oy

Lisää ohjelmasta

Yle Teema