Hyppää pääsisältöön
Aihesivun Viikko koulussa pääkuva

Piha on paras - vessassa haisee

Koululaisia välitunnilla Helsingin ranskalais-suomalaisen koulun pihalla.
Koulun paras paikka! Koululaisia välitunnilla Helsingin ranskalais-suomalaisen koulun pihalla. Kuva: Yle/Jaana Sormunen alakoulu

Mitkä ovat koulun parhaat paikat ja mitkä pahimmat? Tätä mieltä ovat Helsingin ranskalais-suomalaisen koulun 4C-luokkalaiset.

Koulun suosikkipaikkojen Top 3

Koululaisia välitunnilla koulunpihalla.
I koulun piha Koululaisia välitunnilla koulunpihalla. koulunpiha
Tyttöjä liikuntatunnilla koulun jumppasalissa.
II jumppasali Tyttöjä liikuntatunnilla koulun jumppasalissa. jumppasali
Koululaisia HRSK:n kirjastossa.
III kirjasto Koululaisia HRSK:n kirjastossa. koulun kirjasto

Koulun inhokkipaikkojen Top 3

Poikien pikkuvessa koulussa.
I wc Poikien pikkuvessa koulussa. hrsk
Tyhjä alakoulun luokkahuone välitunnin aikaan.
II luokkahuone Tyhjä alakoulun luokkahuone välitunnin aikaan. alakoulu
Rehtorin kanslian suljettu ovi.
III rehtorin kanslia Rehtorin kanslian suljettu ovi. rehtorin kanslia

Piha on tietysti paras, koska silloin on välitunti ja saa leikkiä, juosta, pelata, kiipeillä, olla kavereiden kanssa. Ja jumppasali on vähän samanlainen paikka. Koulun kirjasto kiilasi kolmanneksi ennen ruokalaa, kuvis- ja tietokoneluokkaa - ja hieno, monipuolinen kirjasto koululla onkin. Se on auki koko koulupäivän ajan, sinne voi tulla lueskelemaan hyppytunnilla tai koulun jälkeen, ja kirjastonhoitajakin on paikalla koko päivän.

Inhokkipaikkojen kakkonen ja kolmonen vähän yllättävät, sillä oman luokan ainakin toivoisi olevan mukava paikka. Rehtorin kansliaan nelosilla tuskin vielä kovin usein on asiaa, mutta ehkä sen perinteinen maine pelottaa. Inhokkisarjan ylivoimainen voittaja ei sen sijaan kovin paljon yllättänyt: WC sai äänivyöryn sekä tytöiltä että pojilta, vaikka alakoululaiset käyvätkin ihan tavallisissa yhden hengen pikkuvessoissa.

Mikä siinä helpotuksen huoneessa sitten on niin ikävää? - Siellä haisee! vastaavat neloset kuorossa.

Seuraan Helsingin ranskalais-suomalaisen koulun kuluvaa viikkoa osoitteessa yle.fi/viikkokoulussa. Löydät meidät myös somesta: #viikkokoulussa

Viikko koulussa

 • JOPO-luokka - näe minut!

  Jopoluokalla opiskellaan asiat toisella tavalla

  Karjaan yhteiskoulun Jopo-luokalla tehdään ruokaa ja taidetta, jeesataan kaveria ja käydään työharjoittelussa. Jopo ei ole erityisopetuksen luokka, vaan työpainotteinen tapa suorittaa peruskoulu loppuun.

 • Tehtiin eikä meinattu

  Käden taidot pääsivät kunniaan köksässä ja kuviksessa.

  Torstaina Tampereen kristillisen koulun aamu alkoi kunnon säpinällä, kun kasiluokkalaiset pääsivät näyttämään kädentaitojaan ysiluokkalaisilla vahvistetussa valinnaisaineryhmässään - kuka kotitaloudessa, kuka kuvataiteessa. Tänään tehdään... Siitä se lähti kumpikin tunti käyntiin.

 • Älä kysy: "Miten meni koulussa tänään?"

  Koulussa tapahtuu päivässä enemmän kuin aikuisilla viikossa

  Ei siihen voi vastata. Koulussa tapahtuu päivässä enemmän kuin aikuisilla viikossa. Päivän aikana sattuu lukemattomia iloisia ja ei niin iloisia asioita. Oletko valmis kuuntelemaan ne kaikki?

 • Aja kondomiajokortti! Nykyajan seksivalistus käy suoraan asiaan

  Kondomia pääsee pukemaan – dildon päälle.

  Seksivalistus ei taida monelle olla se paras koulumuisto. Yksi kertoo, kuinka männävuosina opettaja oli yhtä jäykkä kuin kurkku, jonka päälle puki kondomia. Toinen taas muistaa, miten turhankin kekseliäs opettaja laittoi alastoman miehen ja naisen kuvat eri kalvoille – sitten hän liikutti kalvoja edestakaisin piirtoheittimellä. Nyt on toisin. Voi vaikkapa ajaa kondomiajokortin.

 • Oppilaita ja opettajia on aina - muu muuttuu

  Yhteenveto viikon vierailusta Karjaan yhteiskoulussa

  Käytävillä haisee meikki ja hiki. Kosteat ulkovaatteet höyryävät, pipot pysyvät tiukasti päässä. Ilmassa lentee v-sana jos toinenkin ja välillä pitää vähän läppästä kaveria päähän. Ihan vaan hellyydellä, kun sanoja ei löydy.

 • Oppilaat ovat fiksuuntuneet

  Koulu muuttuu kovaa vauhtia

  Jos joku väittää, että koulussa ei mikään ole muuttunut sitten 1960-luvun, niin se joku on väärässä. Kaikki on muuttunut.

 • Onko mikään muuttunut koulussa?

  Onko koulu yhtään muuttunut sitten 1970-luvun?

  Viikko koulussa meni nopeasti. On tilinteon aika. Katso kuvat ja vertaa, onko opinahjoissa mikään muuttunut sitten omien kouluaikojesi.

 • Metsäkylän koulun oppilaskunnan hallitus – sopuisaa ja demokraattista kokoustamista

  Metsäkylän kyläkoulun oppilailla asiat ovat hyvin.

  Metsäkylän koulun terve ilmapiiri ja hyvä henki tulevat vastaan kaikista yhteyksistä. Parhaiten ne huomaa oppilaista, joista säteilee iloisuus, aktiivisuus ja hyvä olo. Oppilaskunnan hallituksen sopuisuus ja demokraattinen henki voisi olla esimerkkinä monelle muullekin hallitukselle. Erimielisyydet keskustellaan rakentavasti pois ja kaikki näkökulmat huomioidaan.

 • Hyvän luokkahengen takana yhteinen huumori

  Viikin norssin 4 b luokassa on hyvä luokkameininki.

  Oppilaiden kysymykset, huumori ja hyvä luokkameininki yllättävät kerta toisensa jälkeen. Tämän päivän koulussa opetellaan tärkeiden tietojen lisäksi muodostamaan omia mielipiteitä, perustelemaan niitä ja toimimaan yhdessä ryhmän jäsenenä. Näitä taitoja on harjoiteltu Viikin norssin 4 b luokassa.

 • Arjen valopilkut

  Viikko koulussa summaus viimeisenä päivänä Lappeenrannassa.

  Kesämäenrinteen koulu Lappeenrannassa tarjosi viikon löytöretkeilijälle iloisia yllätyksiä tavan takaa. Oli kutkuttavaa olla mukana arjen pyörityksessä ja yrittää arvata mitä todellisia tarinoita kaiken nähdyn ja kuullun takaa pilkisti. Kuin biologian vitriinin pöllöt, pällistelin silmät pyöreinä ja yritin tulkita lappujen, kylttien, kuvien, ilmoitusten, ohjeiden ja julisteiden merkityksiä.